Krali identitete i pravili pasoše za kriminalce

Objavljeno: 30. 11. 2016 u 11:25h

U nastavku akcije “Kruna” Uprava za teški i organizovani kriminalitet MUP-a RS podnijela je prijavu Tužilaštvu BiH protiv 12 lica osumnjičenih za falsifikovanje isprave i krađe identiteta građana BiH, koji žive u inostranstvu.

Prijava je podnesena protiv Dane Bikića, Bobana Pećanca i Nemanje Bikića iz Banjaluke, Mustafe Cerića iz Sanskog Mosta i hrvatskog državljanina Petra Ćosića.

“Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe od 2014. do 2016. godine na području Banjaluke, Gradiške, Srpca, Glamoča i Sanskog Mosta neovlašćeno prodavali i vršili razmjenu javnih isprava i to ličnih karata, pasoša i vozačkih dozvola BiH u namjeri da sebi pribave imovinsku korist”, rekla je portarol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da se grupa tereti za organizovani kriminal, nedopuštenu trgovinu, računarske prevare, falsifikovanje isprava, nevolašćeno korišćenje ličnih podataka…

Prijavom su obuhvaćena i lica za koja je utvrđeno da su imali pasoše, sa ukradenim identitetima, a riječi je o Milanu Stojakoviću iz Čačka, Vedranu Ćurčiji iz Niša, osuđivanom narko dileru Igoru Samardžiću iz Bačke Palanke, kao i hrvatskim državljanima Draganu Pažinu i Aleksandru Ceniću.

“Originalne biometrijske pasoše i lične karte BiH pribavili su za još najmanje dva lica, čiji pravi identitet još nije utvrđen”, rekla je Miljanovićeva.

Istragom je utvrđeno da se ta lica koriste ukradenim identitetima na ime Boro Mačković (36) i Željko Grbić (46).

Izvor: srpskacafe.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/krali-identitete-i-pravili-pasose-za-kriminalce/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot