Od sljedeće godine za svaki dan u BiH stranci moraju imati po 150 KM

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 19:19h

Od naredne godine, stranci koji budu ulazili u BiH moraće da raspolažu sa najmanje 150 konvertibilnih maraka, što je 75 evra ili protivvrijednost u nekoj drugoj valuti, odlučio je Savjet ministara.

Riječ je o iznosu predviđenom za svaki dan namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini. Inače, državljani Bosne i Hercegovine za putovanje u zemlje članice EU i zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma pored biometrijskog pasoša moraju da imaju novac u iznosu 35-70 evra za svaki dan boravka u zemljama EU.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/od-sljedece-godine-za-svaki-dan-u-bih-stranci-moraju-imati-po-150-km/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot