Najveći plantažni maslinik u BiH: 13 zlatnih medalja za uljaru Mikulić (Foto)

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 22:15h

Najveći plantažni maslinik u Bosni i Hercegovini nalazi se u Ljubuškom i prostire se na 40 hektara zemlje. Sa zasadom od 6000 stabala jedan je od najvećih u regionu. Maslinik je u vlasništvu uljare Mikulić koja je u posljednje dvije godine za kvalitet proizvoda dobila 13 zlatnih medalja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Italiji.

Uljara Mikulić postoji već 10 godina, raspolaže najsavremenijim proizvodnim pogonom i po satu prerađuje 2500 kilograma maslina od kojih nastaje extra djevičansko maslinovo ulje.

“Iskoristili smo dar prirode – hercegovačku zemlju, kamen, vodu i sunce te zahvaljujući mnoštvu truda i rada dobili maslinovo ulje vrhunske kvalitete. Nakon sadnje maslina treba proći 7 godina do prvog uroda, a mi smo sada spremni za plasman naših proizvoda na bh. tržište. Uzimajući u obzir lošu kvalitetu uvoznog ulja koje kupujemo širom BiH, vjerujemo da će naši građani prepoznati kvalitet extra domaćeg, maslinovog ulja,” poručio je Dragan Mikulić, direktor uljare Mikulić.

Uljara ispunjava i sve standarde za izvoz u EU, pa će se u skoroj budućnosti domaće maslinovo uljo zasigurno naći na policama velikih svjetskih trgovačkih lanaca.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najveci-plantazni-maslinik-u-bih-13-zlatnih-medalja-za-uljaru-mikulic/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot