Lična karta košta oko tri, a građanima se naplaćuje 18 KM

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 19:12h

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine je u Banjaluci javno pozvao direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) da poništi javni tender koji je raspisan za izradu dokumenata i putnih isprava, javlja Anadolu Agency (AA).

Mektić je objasnio da je u pitanju vrijednost oko 25 miliona KM, a tender je podešen tako da ga može ispuniti samo jedna kompanija u BiH.

“Neka idu na tender koji će stvoriti konkurenciju od pet ili deset kompanija i neka se putem konkurencije cijene i kvaliteta odabere predstavnik. Ciljano raspisivanje tendera od 25 miliona koji može ispuniti samo jedna kompanija za mene je sumnjiv posao”, kazao je Mektić.

Naveo je da se informisao da jedan personalizovani dokument, lična karta sa obrascom sa personalizacijom košta oko tri KM, a građanima se naplaćuje 18 KM.

“Zašto? Zato što se teret ranijih štetnih ugovora prebacuje na teret građana”, kazao je Mektić.

On je govoreći o svom saslušanju u Tužilaštvu BiH vezano za IDDEEA rekao je da ne zna ko je protiv njega podigao prijavu.

“Znam da postoji prijava da sam u diskusiji svojoj na 53. sjednica Savjeta ministara BiH uticao da se poništi javni tender za izgradnju zgrade IDDEEA u Banjaluci. Stojim i sad iza te svoje diskusije, ali nije ona opredjelila tu odluku, nego je zaključak Savjeta ministara bio jednoglasan da se poništi jer je po informaciji direktora IDDEEA prostor za, čini mi se, pet puta veći planiran nego što su realne potrebe IDDEEA “, rekao je Mektić.

Komentarišući pitanje zakona o Ustavnom sudu BiH Mektić je istakao da se svi u BiH moraju osloniti na sebe i raditi u korist sebe.

“Stranci nam neće donijeti dobro i rješiti naše probleme ukoliko ih mi ne rješimo. Moramo imati više povjerenja u sebe i više želje da rješavamo probleme u interesu građana”, kazao je Mektić.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/licna-karta-kosta-oko-tri-a-gradanima-se-naplacuje-18-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])