Stiže zahlađenje: Temperatura ide u minus

Objavljeno: 28. 11. 2016 u 13:29h

Danas nastupa zahlađenje, a u narednim danima biće i mraza, izjavila je dežurni sinoptičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Milica Đorđević.

Ona je navela da se danas osjeća pad temperature u odnosu na prethodni period, sa slabom kišom ponegdje i slabim snijegom na planinama.

Tokom dana očekuje se prestanak padavina, a popodne će uglavnom biti suvo vrijeme uz postepeno razvedravanje.

Suvo i hladno vrijeme preovladavaće i u naredna dva dana, uz povremeno jak vjetar, naročito u Hercegovini, gdje će bura povremeno imati i olujne udare i zbog toga je za tu regiju izdato žuto upozorenje.

U svim krajevima sutra ujutro uglavnom će biti mraza uz temperaturu vazduha od minus pet do minus dva stepena Celzijusova, a maksimalna dnevna biće samo par stepeni iznad nule.

U srijedu ujutro, 30. novembra, biće mraza i malo hladnije nego dan ranije, sa jutarnjom temperaturom vazduha od minus sedam do minus dva stepena, u višim predjelima oko minus 10, a tokom dana sunčano i hladno sa maksimalnom temperaturom do pet stepeni Celzijusovih. Na jugu će biti nešto toplije.

Mraza će biti i u četvrtak ujutro, 1. decembra, a tokom dana se očekuje blagi rast temperature vazduha koja će tokom četvrtka i petka, 2. decembra, biti do devet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak popodne, kao i u petak može se očekivati malo padavina ponegdje u istočnim predjelima Srpske.

Nove padavine se najverovatnije mogu očekivati u subotu, 3. decembra, s tim, da od zahlađenja zavisi da li će to biti kišne padavine ili snijeg.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stize-zahladenje-temperatura-ide-u-minus/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot