Sindikat policije protiv smanjenja plate

Objavljeno: 28. 11. 2016 u 17:01h

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske (SRUP RS) najoštrije odbacuje najavljenu mogućnost smanjena plata pripadnicima RS po bilo kom osnovu.

Sindikat je ponovo pozvao Vladu da pristupi pregovorima novog utvrđivanja cijene rada za 2017 godinu. jer postojeća cijena rada od 100 km ulazi u 10. godinu kao osnovica za obračun otplata, saopšteno je na upravo završenoj 19. po redu sjednici republičkog odbora SRUP RS.

U sindikatu su rekli da zahtjevaju i očekuju sastanke sa resornim ministrima u što skorijem vremenskom periodu kako bi dobili odgovore na svoje zahtjeve.

Ipak, nisu htjeli reći koji su naredni koraci ukoliko ne bude udovoljeno prethodno navedenim zahtjevima kao i ukoliko im ne budu isplaćena sva zaostala potraživanja koja za 2015 godinu pripadnicima MUP-a po osnovu naknada i ostalih ličnih primanja iznose 1.619.000.

Na pitanja novinara koji su naredni koraci sindikata u slučaju da se ne udovolji njihovim zahtjevima, šturo je odgovoreno, “na raspolaganju nam stoje sva zakonska sredstva”.

Iako niko od njih nije htio konkretno da kaže, dobro je poznato da je jedno od zakonskih sredstva i štrajk.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sindikat-policije-protiv-smanjenja-plate/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot