Tramp o Kastru: Brutalni diktator koji je ugnjetavao narod decenijama

Objavljeno: 27. 11. 2016 u 12:59h

Donald Tramp je preminulog vođu kubanske revolucije Fidela Kastra nazvao “brutalnim diktatorom koji je ugnjetavao svoj narod skoro šest decenija”.

Rojters navodi da je Tramp u saopštenju naveo da će njegov kabinet učiniti sve što može kako bi kubanskom narodu obezbjedio slobodu i prosperitet.

“Iako tragedije, smrti  koje je uzrokovao Kastro ne mogu biti izbrisani, američka administracija će učiniti sve što može kako bi Kubancima osigurala početak puta ka slobodi i napretku”, naveo je Tramp u saopštenju i dodao da je Kastro u nasleđe ostavio “smrtonosne odrede,  krađe, nezamislivu patnju, siromaštvo i poricanje fundamentalnih ljudskih prava”.

Prema njegovim riječima, “iako Kuba ostaje totalitarno ostrvo”, da će Kastrova smrt obilježiti “sklanjanje od strahota koje su predugo trpljene, a ka budućnosti u kojoj će divni kubanski narod konačno živjeti u slobodi koja tako zaslužuje”.

U prvoj reakciji na vijest o smrti Kastra Tramp je napisao na Tviteru samo “Fidel Kastro je mrtav!”, bez daljeg elaboriranja.

Rojters podsjeća da je Tramp, koji 20. januara naredne godine preuzima funkciju šefa Bijele kuće, prijetio tokom predizborne kampanje da će preokrenuti poteze koje je učinio odlazeći američki predsednik Barak Obama na otvaranju u odnosima sa Kubom, zbog zabrinutosti za stanje vjerskih sloboda na Kubi.

Novoizabrani potpredsjednik SAD Majk Pens naveo je da “nova nada sviće” za Kubu nakon smrti revolucionarnog vođe Fidela Kastra.

“Tiranin Kastro je mrtav. Nova nada sviće. Bićemo uz ugnjetavani kubanski narod zarad slobodne i demokratske Kube. Viva Cuba Libre (Živela slobodna Kuba)!”, napisao je Pens na Tviteru, a prenosi Rojters.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tramp-o-kastru-brutalni-diktator-koji-je-ugnjetavao-narod-decenijama/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot