Šeherzadu i Amira spojila teška bolest

Objavljeno: 27. 11. 2016 u 10:28h

Ljubav između Šeherzade (27) i Amira (28) Hodžića, mladih supružnika iz Cazina, rodila se prije četiri godine na neobičnom mjestu, na Odjelu za hemodijalizu Kantonalne bolnice u Bihaću.

Amir je rođeni Cazinjanin, a Šeherzada iz Velike Kladuše, a oboje su bubrežni bolesnici i već godinama na tretman hemodijalize u bihaćku bolnicu putuju svaki treći dan u sedmici.

“Upoznali smo se i svidjeli jedno drugom. Prijateljstvo je trajalo godinu dana i preraslo u ljubav, tako da smo se vjenčali i već tri godine živimo u skladnom i sretnom braku”, kaže Šeherzada.

Ipak, život mladih supružnika opterećuje teška bolest i, kako kažu, ne ostavlja im puno vremena za realizaciju njihovih životnih planova.

“Ujutro krećemo na put u Bihać, a tretman hemodijalize traje po nekoliko sati. Nakon toga se umorni i iscrpljeni vraćamo kući i možete zamisliti kako izgleda takav život”, kažu Hodžići.

S obzirom na to da nemaju stalno zaposlenje, jedini izvor prihoda za njih dvoje je socijalna pomoć koju dobijaju, a pomažu im i njihove porodice. Mladi supružnici ističu da su sretni u braku i da im je najveća želja da imaju djecu, ali ove njihove životne nade otežava teška bolest.

Hodžići kažu da polažu velike nade u moguću transplantaciju bubrega, te da u posljednjih nekoliko godina vode aktivnosti oko humanitarnih akcija kojima nastoje da prikupe, ne tako mala, sredstva za operaciju.

“Već smo našli donora koji je spreman dati bubreg za mog supruga, a procjene su da je neophodno obezbijediti oko 40.000 eura kako bi se obavila operacija transplantacije u susjednoj Hrvatskoj”, kaže Šeherzada.

Dodaje kako su njeni napori na pronalasku donora također ove godine dali rezultat, ali se naknadno ispostavilo da ne postoji podudarnost njihovih krvih grupa. Ovi mladi ljudi kažu da su, i pored bolesti, puni nade i optimizma u bolje sutra i ne pristaju da ih se gleda kao osobe koje zaslužuju da ih neko sažaljeva.

“Nikada nismo dozvolili da nas pokolebaju životne nedaće. Padali smo u depresije i prolazili kroz teške situacije, ali smo iz njih uvijek izlazili jači. Najvažnije nam je da se volimo, da naš brak skladno funkcioniše i da smo podrška i oslonac jedno drugom”, ističu Hodžići.

Pomoć u liječenju Svi koji žele da pomognu teško oboljelim supružnicima Amiru i Šeherzadi Hodžić u troškovima operacije i liječenja mogu to učiniti uplatom na žiro račun kod Rajfajzen banke broj: 1613000069424216.

Više informacija svi koji žele pomoći Hodžićima mogu dobiti na broj telefona 061/319202.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/seherzadu-i-amira-spojila-teska-bolest/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot