Potrebna pomoć dječaku Dušanu Lugonji

Objavljeno: 27. 11. 2016 u 13:11h

Luka Lugonja iz Višegrada, otac osmogodišnjeg Dušana koji ima tešku srčanu manu zbog koje je dva puta operisan, kaže da su dječaku potrebna sredstva za stalnu njegu i pomoć, što on ne može uvijek da mu obezbijedi jer je nezaposlen.

Lugonja, koji kaže da su mu mnogi zatvarali vrata i nisu pomogli, zahvalio je načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću što je omogućio da njegov sin, nakon što mu je pozlilo, bude prebačen u Beograd brzom intervencijom Helikopterskog servisa Republike Srpske.

On je podsjetio da se Dušan onesvijestio ispred Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Višegradu zbog poremećaja u impulsima pejsmejkera koji mu je ugrađen 2008. godine, te da je prevezen u fočansku bolnicu, a potom u Sarajevo.

“Iz bolnice u Sarajevu tražio sam da Dušan bude prebačen u Banjaluku, ali nisu htjeli da plate transport. Zahvaljujući načelniku opštine Višegrad, Dušan je prebačen u Beograd. Da se nije brzo intervenisalo on, najvjerovatnije, ne bi preživio”, rekao je Lugonja.

On je zahvalio za pomoć Helikopterskom servisu Republike Srpske i zaposlenima u kliničkim centrima u Beogradu i Sarajevu.

Đurević je danas posjetio dječaka i poželio mu brz oporavak sa željom da se što prije vrati u školske klupe.

“Pomoć koju smo pružili prije svega je ljudska i svi bi u ovakvim situacijama trebalo maksimalno da pomognu, pogotovo kada je riječ o djeci”, dodao je Đurević.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/potrebna-pomoc-djecaku-dusanu-lugonji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot