Šta se dogodilo mladiću koji je pronađen u lokvi krvi

Objavljeno: 25. 11. 2016 u 12:22h

Situacija oko 17-godišnjeg Mile Solde, učenika iz širokobriješke Gimnazije, za kojeg veliki dio javnosti smatra da je pretučen na rođendanskoj zabavi školske kolegice i dalje je tema broj jedan u Širokom Brijegu ali i šire.

Da je tako pokazala je i emisija Naše TV pod nazivom “Pod povećalom” u kojoj su gostovali majka povrijeđenog mladića Ana Soldo, direktor Gimnazije Miro Bošnjak, urednik portala Širokibrijeg.info. Mili Marušić te portparolTužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić.

Iako se očekivalo više informacija o cijelom slučaju i njegovom rasvjetljavanju, istraga još ništa nije pokazala. Direktor Bošnjak je potvrdio da poznaje povrijeđenog učenika kao vrlo uzornog, nadarenog učenika koji se isticao u mnogim školskim takmičenjima kako sportskim tako i takmičenjima iz znanja.

Josip Aničić, portparol Tužilaštva je govorio o dosadašnjim saznanjima kojima tužilaštvo raspolaže te je potvrdio da je i policija i Tužilaštvo odmah reagovalo na zaprimljenu prijavu.

“Više od dvadeset svjedoka sa zabave uključujući i ozlijeđenog Milu Soldu koji su dali svoje izjave u policijskoj stanici nisu mogli potvrditi da je nesretni učenik pretučen od strane nekoga. Takođe, medicinska dokumentacija koju smo sudskim putem izuzeli nigdje, na tih 14 dokumenata koji su potpisali specijalisti mostarske bolnice, nema naznaka da je došlo do tuče. Još uvijek Tužilaštvo ne može podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja sve dok sudski vještak ne provede vještačenje jesu li ozljede nastale kao posljedica tuče”, rekao je portparol Aničić.

Po mišljenju roditelja policija nije dobro krenula sa istragom, a kažu i da uviđaj nije proveden stručno i kompetentno, a i portparol Tužilaštva takođe je rekao da je bilo nekih propusta kod obavljanja uviđaja.

Na kraju su učesnici ove emisije spomenuli i pitanje droge na ovoj rođendanskoj zabavi, ali i šutnju mnogih za koje se smatra da su se trebali oglasiti po pitanju ovog slučaja koji je potresao Široki Brijeg, ali i cijelu Hercegovinu. Podsjećamo, Mile Soldo je u noći 8./9. oktobra ove godine na jednoj rođendanskoj zabavi zadobio teške tjelesne povrede.

U policiji i Tužilaštvu navode kako se cijeli slučaj još istražuje i da nije službeno utvrđeno da je 17-godišnjaka neko napao i premlatio nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Majka Ana i otac Sarafin Soldo za to vrijeme traže istinu tvrdeći da je njihovo dijete brutalno napadnuto i premlaćeno te mole sve osobe koje su te noći bile na rođendanskoj zabavi da otkriju istinu o ovome slučaju.

“Grad priča, narod priča i narod zna, a policija se još uvijek ustručava privesti odgovorne i cijeli slučaj pokušava zataškati kako vrijeme prolazi”, rekao je ranije otac 17-godišnjaka.

Mladić je pronađen povrijeđen na igralištu i svi su složni u tome da je brutalno napadnut, a da policija nije krenula kvalitetno u istragu zbog razno raznih pritisaka kojima su izloženi.

“Ne rade posao kako treba i samo čekaju da što više dobiju na vremenu i tako zaštite neke osobe. Ne tvrdim da jesu, ali prema svemu ispada da je tako”, rekao je otac mladića.

Roditelji tvrde kako je nemoguće da tako zdrav 17-godišnjak, sportista, sam sebi zada takve povrede po licu i glavi uz pomoć stative gola.

Roditeljima je čudno i kako su nakon nekoliko dana dobili opran džemper koji te noći na sebi imao povrijeđeni Mile.

Mnogi se pitaju i pokušava li se slučaj zataškati zato što je počinilac sin moćnog tajkuna? Nakon skoro mjesec i po dana, na nemili događaj se osvrnuo i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

“Imam obvezu i kao roditelj i kao gradonačelnik, nadam se da će institucije odraditi svoj dio posla kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj u interesu svih nas”, rekao je Kraljević.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sta-se-dogodilo-mladicu-koji-je-pronaden-u-lokvi-krvi/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])