Lažnim registrovanjem vozila oštetili budžet RS za više od 28.000 KM

Objavljeno: 25. 11. 2016 u 15:16h

Prijedorska policija je u akciji “Uplatnica” uhapsila lica čiji su inicijali N.Đ. i R.Đ. iz Prijedora zbog sumnje da su počinila krivična djela pronevjera, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i nesavjestan rad u službi, čime su oštetili budžet Srpske za 28.582 KM.

Utvrđeno je da je lice N.Đ, kao zaposleni u jednom osiguravajućem društvu, od klijenata uzimalo novac za uplatu naknada potrebnih za registraciju vozila, saopšteno je iz policije.

Zatim je ovjeravalo uplatnice žigom, potvrđujući da su realizovane, te novac zadržavalo za sebe ne uplaćujući ga na račun budžeta Republike Srpske.

Lice čiji su inicijali R.Đ, kao odgovorno lice preduzeća za vršenje tehničkog pregleda vozila, omogućilo je licu N.Đ. izvršenje krivičnih djela dajući mu na upotrebu pečat, na osnovu kojeg je lice N.Đ. pribavilo 28.582 KM.

U pretresu prostorija društva ograničene odgovornosti, u kojem je zaposleno lice N.Đ, pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj protiv N.Đ. za počinjena krivična djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, a protiv R.Đ. za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/laznim-registrovanjem-vozila-ostetili-budzet-rs-za-vise-od-28-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot