Bivša mis BiH krije se u Srbiji

Objavljeno: 25. 11. 2016 u 11:52h

Bivša mis fotogeničnosti BiH i “Plejbojeva” zečica Slobodanka Tošić (30) iz Han Pijeska, koja je osuđena na dvije i po godine zbog umiješanosti u pokušaj ubistva Đorđa Ždrale, krije se u Srbiji, saopštilo je juče Ministarstvo pravde BiH.

U ovom ministarstvu su rekli da još nije sigurno da li će biti izručena u BiH.

“Pravosudni organi Srbije tražili su dokumentaciju kako bi ocijenili da li tražena osoba podliježe odredbama ugovora o izručenju između dvije zemlje. S. T. ima državljanstvo Srbije”, kazali su u Ministarstvu pravde BiH.

Nekadašnja mis je iz BiH nestala nakon što joj je Sud BiH 16. avgusta poslao poziv da se javi na izdržavanje kazne, ali je tad utvrđeno da je nema na prijavljenoj adresi u Han Pijesku. Nakon toga u septembru je za njom raspisana Interpolova potjernica.

Prema nezvaničnim informacijama, Tošićeva neće biti izručena u BiH.

“Krivično djelo počinila je prije stupanja na snagu ugovora o izručenju između BiH i Srbije. Prema tom dokumentu, osobe koje imaju državljanstvo zemlje u kojoj se nalaze, a djela su počinila prije stupanja na snagu ugovora ne mogu biti izručene”, kazao je advokat Tošićeve Vlado Adamović i dodao da nije obaviješten da se njegov klijent nalazi u Srbiji i da je za nju tražena dokumentacija.

Dodao je da ako Tošićeva ostane u Srbiji, pravosudni organi BiH mogu tražiti priznavanje presude i da ona kaznu služi u toj zemlji.

Majka bivše mis Jadranka Tošić kaže da joj nije jasno zašto se digla tolika prašina oko njene kćerke.

“Kao da je ubila pet ljudi, stalno se nešto oko nje priča. Ona nije u bjekstvu i ima dokumenta Srbije već deset godina. Ne znam čemu sve ovo”, kazala je Jadranka.

Slobodanka Tošić pravosnažno je osuđena polovinom jula u Sudu BiH na dvije i po godine zatvora zbog saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale i pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza.

Potraga i za komesarom

Osim Slobodanke Tošić na listama potraga za osobama koje su poslije izricanja presuda nestale iz BiH nalazi se i bivši policijski komesar Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić. On je u novembru prošle godine pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, zloupotrebe službenog položaja i davanja mita. Za njim je Interpolova potjernica raspisana u maju. U Ministarstvu pravde BiH su kazali da nemaju informaciju gdje se on krije.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bivsa-mis-bih-krije-se-u-srbiji/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot