Uz pjesmu zapalio očevu i sestrinu kuću (Foto)

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 19:32h

Sarajevska policija uhapsila je Izmira Omerovića (39), koji je sinoć zapalio kuću u ulici Paljevska u opštini Novi Grad, u kojoj su živjeli njegov otac Ismet i sestra Emina.

“Preko noći sam ostala bez svega. Sve što mi je ostalo smjestila sam u jedan omanji kofer”, kaže Emina Omerović.

Njen vidno potreseni otac ispričao je da je njegov sin uvijek bio problematičan, te da je čitav život proveo po zatvorima. Navodno je, između ostalog, izdržavao kaznu i zbog ubistva. S obzirom na to, prije nekoliko godina, izbacio ga je iz kuće, te je Izmir živio negdje u Sanskom Mostu.

U utorak naveče došao je pijan pred očevu kuću, a čim ga je ugledala Emina je pobjegla jer se prepala. Oca je, pričaju nam Omerovići, zgrabio za ruku i gurnuo ga, tako da je i Ismet otrčao za svojom kćerkom. Izmir im je cijelo vrijeme prijetio i psovao im. Izmir je potom ušao u kuću i iz ormara uzeo svu njihovu ušteđevinu, oko 1.200 maraka. Nakon toga je prvo zapalio šadrvan, a potom i kuću. Dok to radio cijelo vrijeme je pjevao.

Nakon svega je provalio u obližnju vikendicu gdje je proveo noć, a za to vrijeme su se vatrogasci borili da vatru stave pod kontrolu i da barem nešto spase. Izmir Omerović se danas sam predao sarajevskim policajcima, nakon čega je uhapšen i zadržan u službenim policijskim prostorijama.

Ismet i Emina su prošlu noć proveli kod komšije, ali već danas ne znaju gdje da pronađu utočište, jer su ostali bez svega.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uz-pjesmu-zapalio-ocevu-i-sestrinu-kucu-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot