Preko Sparkasse Bank na stipendirani studij ili praksu u Austriju

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 21:48h

Sparkasse Bank i ove godine provodi projekat “Best of South-East” 2017/2018 koji podrazumijeva stipendiranja jednogodišnjeg studija i prakse u austrijskom Grazu, za apsolvente i studente državnih ekonomskih i pravnih fakulteta iz cijele BiH.

“Ovaj program je odlična prilika za studente koji žele steći međunarodno akademsko iskustvo, ali i radnu praksu u našoj matičnoj banci Steiermaerkische Sparkasse, koja, kao članica Erste i Sparkasse grupe pripada jednoj od vodećih evropskih bankarskih grupacija. Niz godina provodimo ovaj projekat u želji da podržimo razvoj naših mladih potencijala, da ih osnažimo i učinimo spremnijim za tržište rada. Iskustva iz prethodnih godina nam pokazuju da kroz internacionalna iskustva mladi ne stiču samo znanje i grade profesionalne vještine, nego i određeni vid otvorenosti za lični razvoj i samopouzdanja u poslovnom svijetu.

To su kvalitete koje će mlade ljude učiniti sposobnijim da iskoriste šanse na tržištu rada gdje god se nalazili, a naravno da nam je cilj da ih pratimo i poslije završetka programa i ohrabrujemo da svoje šanse traže upravo u BiH. Ukoliko imate odličan prosjek, govorite engleski i njemački jezik, imate preporuke poslodavaca i profesora, prijavite se. Neki od studenata koji su u prethodnim godinama prošli ovaj program danas su naše kolegice i kolege u timu Sparkasse Bank’’, istakla je Lejla Mulalić, Direktor direkcije upravljanja ljudskim resursima Sparkasse Bank.

Prva selekcija prijavljenih kandidata vršiće se u Grazu, a potom će se kroz selekciju od strane Sparkasse Bank u BiH izabrati najbolji studenti koji će biti nominovani za stipendije. Program uključuje osiguran smještaj u jednom od studentskih domova, mjesečni džeparac, gratis školarinu i registraciju Sveučilišta u Grazu te kurs njemačkog jezika.

Rok za prijave je 12.12.2016. godine, a detaljne informacije se nalaze na www.sparkasse.ba.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 876

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/preko-sparkasse-bank-na-stipendirani-studij-ili-praksu-u-austriju/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot