Gorivo u Srpskoj jeftinije do 20 feninga

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 15:35h

Cijene goriva u Republici Srpskoj od juče su na pojedinim benzinskim pumpama niže i do 20 feninga po litru.

Na “Nešković” pumpama širom RS litar dizela umjesto 1,74 marke sada košta 1,59 KM, dok je “benzin 95” umjesto 1,79 sada 1,59 KM, a “benzin 98” jeftiniji je za tri feninga. Vozači i na “Super-petrol” pumpama za dizel ove sedmice izdvajaju 15 feninga manje.

Ipak, mnogi vlasnici pumpi smatraju da je nerealno očekivati da će se ove cijene zadržati. Među njima su i predstavnici banjalučkog “Krajina petrola”, kod kojih nije bilo korigovanja cijena.

“Svi koji su snizili cijene ubrzo će ih morati i podići. To su sada u stvari nabavne cijene i prodajom goriva po njima nema nikakve zarade”, ističe direktor “Krajina-petrola” Milovan Bajić, dodajući da oni ne namjeravaju da snize cijene.

Ni na “Nestro” pumpama nije došlo do pojeftinjenja. Tako litar dizela u Gradišci kod njih košta 1,83 marke, “benzin 95” je 1,85, a “benzin 98” košta 1,93 marke.

Sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS Zoran Berak kaže da će koristi od pojeftinjenja goriva, osim stanovništva, imati i privreda, kojoj je gorivo značajnija stavka u poslovanju.

Predsjednik Pokreta potrošača RS Dragutin Bošković kaže da ne vjeruje da će pojeftinjenje goriva imati bilo kakvog efekta na cijene karata za prevoz ili drugih proizvoda.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gorivo-u-srpskoj-jeftinije-do-20-feninga/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot