Beker: Novaka bih izabrao da se bori za moj život

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 15:23h

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, govorio je za CNN o igrama srpskog tenisera u 2016. godini.

Novak Đoković nije onakav kakav može i zna da bude. Vidjelo se to i u finalu Mastersa u Londonu, kada je, maltene, “poklonio” pobjedu Endiju Mareju.

Naravno, teško je ostati uvijek u zenitu forme, teško je zadržati prvo mjesto, nalete gladnih protivnika… Međutim, činjenica je da kada je Đoković “pravi” ne postoji teniser koji može da ga dobije. Marej trenutno igra bolje i to se mora priznati, ali se Novak lagano vraća.

Uostalom, Novak je krajem septembra priznao da trenutno nema onaj osjećaj uživanja na terenu kakav je imao, kao i da mu očuvanje prvog mjesta na ATP listi nije prioritet, već…

“Cilj mi je da povratim osjećaj uživanja kada držim reket u rukama”, rekao je tada Đoković.

Njegov trener Boris Beker u izjavi za američku televizijsku mrežu CNN nudi još jedan vrlo bitan razlog zašto je Novak malo “u defanzivi”, odnosno šta još to utiče na njegovu trenutnu igru.

Beker smatra da je to što su Rodžer Federer i Rafael Nadal ranije završili sezonu usljed povreda uticalo i na Đokovićev “performans” na terenu.

“On je u jednom trenutku ostao bez protivnika. Sa Nadalom i Federerom se uvijek ‘tukao’, a Endi (Marej) je uvijek bio četvrti. U međuvremenu, Marej je počeo da pokazuje nešto što ranije nije”, kaže Beker, koji je sa Novakom od decembra 2013. godine.

Poslije fenomenalnog starta 2016. godine, kada je dobio šest od devet turnira, poslije osvajanja Rolan Garosa, koji mu je jedini nedostajao, Novakova linija igre bila je silazna.

“Prvih šest mjeseci su bili nevjerovatni. Njegov pik je bio Rolan Garos, imao je još četiri grend slema. To niko nije uradio još od 1969. godine i Roda Lejvera. Prirodno je da dođe do zasićenja, da motivacija više ne bude na najvišem nivou. On zaista nije više znao šta je njegov novi cilj”, otvoreno će Beker.

I Đoković je priznao da je poslije Rolan Garosa izgubio tu želju koju je imao, a Beker se na te Novakove ranije reči nadovezao komentarom da ni stručnom štabu nije bilo lako.

“Ruke nas u stručnom štabu bile su pomalo vezane. Novak se fokusirao na stvari van terena, želio je da provodi više vremena sa porodicom, sinom. Dvije i po godine bio je kao mašina, koja radi punom snagom”, rekao je 48-godišnji Beker.

U medijima, pogotovo britanskim, počele su da kruže glasine da će se Đoković i Beker razići poslije tri godine. Da li će to tako i biti, vidjećemo uskoro. Tokom saradnje sa Bekerom, Đoković je potpuno sazrio kao igrač, a poslije one fenomenalne 2011. godine, za koju su mnogi mislili da se neće ponoviti, Srbin je u prethodne tri godine osvojio čak 25 trofeja, ukljujučujući šest grend slem ttitula.

Sudeći prema izjavi Bekera za CNN o prekidu saradnje nema govora.

“Novak je rođeni borac, takmičar. Kada bih morao da izaberem momka koji bi igrao da bi mi spasao život to bi sigurno bio Novak. Toliko mu vjerujem. Ovo bi mogla da bude prekretanica za 2017. godinu. Koliko god da će ga ovaj poraz boljeti, vjerovatno će ga i inspirisati, dati mu novu motivaciju i energiju. Možda se ovaj poraz ispostavi i kao dobra stvar…”, zaključio je Beker.

Izvor: mondo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/beker-novaka-bih-izabrao-da-se-bori-za-moj-zivot/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot