Državljanin BiH švercovao 105 kilograma droge u slovenačkom kamionu

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 21:29h

Zaplijena 105,3 kilograma marihuane na graničnom prelazu Stara Gradiška u nedjelju i hapšenje krijumčara iz BiH koji je drogu prevozio kamionom slovenačkih registracija, rezultat je saradnje hrvatske policije i carinske uprave, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Portparol Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić kazala je da je droga otkrivena u nedjelju prilikom redovnog nadzora, putnika, vozila i prtljaga oko 17.40 časova na ulazu u Republiku Hrvatsku.

 “Kontrolisan je i teretni automobil s priključnim vozilom slovenačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin BiH, a prilikom pregleda u tovarnom dijelu vozila pronađena je veća količina marihuane za koju je istragom utvrđenom da prelazi težinu od 105 kilograma”, rekla je Nuić.

Vozač star 29 godina u ponedjeljak uveče predan je Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, a policija protiv njega podnijela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu.

“Zapljena je rezultat uspješne saradnje policijskih i carinskih službenika. Ova zapljena je kontinuitet zapljena koje su se dogodile u oktobru i novembru. U ta dva mjeseca zapljenjeno je više od polovine ukupno zapljenjenih droga u ovoj godini. U 2016. godini zapljenjeno je preko 426 kilograma droge, od koje je najviše bilo marihuane. Zapljena je i rezultat aktivacije sigurnosnih profila rizika”, rekao je pomoćnik direktora carinske uprave Antonio Mučnjak.

Dodao je da je za uspješno otkrivanje pošiljke bili presudni elementi poput tipa vozila i vrijeme dolaska na granicu.

Procjenjuje se da je dio pošiljke bio namijenjen za hrvatsko, a ostatak za zapadnoevropska tržišta.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/drzavljanin-bih-svercovao-105-kilograma-droge-u-slovenackom-kamionu/||claudebot