Srpski sportista pobijedio rak

Objavljeno: 20. 11. 2016 u 16:00h

Mladi džudista iz Niša Igor Nurkić (18), zahvaljujući humanim građanima Srbije, ministarstvu zdravlja koje ga je poslalo na liječenje u inostrantsvo i brojnim sportskim udruženjima, uspio je da pobijedi rak i da se vrati u zemlju nakon uspješno urađene transplatacije u Njemačkoj.

screenshot_3

Njegova porodica napisala je pismo zahvalnice, koje prenosimo u cjelini:

“Poštovani sportski prijatelji, Poslije skoro šest mjeseci boravka u Njemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgun, naš džudista, reprezentativac i član UDŽK Kinezis iz Niša, Igor Nurkić vratio se u Srbiju.

Neizmjernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su donijeli odluku i odobrili sredstva za liječenje našeg džudiste Igora Nurkića. Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji ali i šire.

Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsjedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljan sredstava za odlazak na liječenje u Njemačku. Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo liječenje na visoko specijalizovanoj klinici “Maltezer” u Flensburgu. Prva faza liječenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol liječenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc.dr Miljana Krstića i početak liječenja dr Ivana Petkovića, kao i č prof.dr Basare je realizovan vrlo uspješno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile dainjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao. Nastavak liječenja pod rukovodstvom tima više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza liječenja na klinici Malteser u potpunosti uspjela.

Nastavak liječenja Igora Nurkića podrazumjeva da se sa određenim lijekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom i rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare. Dio kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu, dok će se na svakih tri mjeseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dvije godine. Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom svijeta šaljemo puno pozdrava i još jednom velikom hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije. Porodica Nurkić

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srpski-sportista-pobijedio-rak/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot