Đoković protiv Marija u Londonu: Povratak kralja ili novi kralj?

Objavljeno: 20. 11. 2016 u 10:50h

Prvi put u istoriji tenisa dvojica najboljih tenisera svijeta će u poslednjem meču sezone odlučiti ko će biti prvi igrač na kraju godine.

Novak Đoković i Endi Mari sastaju se u finalu završnog turnira u Londonu što će biti njihov 35. okršaj i četvrti u 2016. godini.

Srpski teniser je dominantan u ovom rivalstvu, vodi sa 24-10, a ništa drugačije nije ni ove godine, iako ga je Mari prije dve nedjelje pretekao na ATP listi.

Od četiri okršaja ove godine Đoković je dobio tri protiv škotskog igrača i pokušaće da popravi skor protiv momka sa kojim je odrastao.

Srpski teniser imao je turbulentnu 2016. godinu, a sada ima idealnu priliku da je okonča u velikom stilu. Ove godine Đoković je napokon stigao do Rolan Garosa, a u isto vrijeme je postao prvi igrač u istoriji koji je osvojio četiri vezana Gren slema na tri različite podloge i prvi koji u isto vrijeme drži sva četiri Gren slema i završni Masters.

Ipak, poslije titule u Pairzu došlo je do očekivanog opuštanja, što je Mari iskoristio i odličnom serijom rezultata stigao je do prve pozicije. Novak sada ima priliku da osvoji završni turnir peti put u nizu i šesti put u karijeri. Biće to Novakovo 95. ATP finale u karijeri i pokušaće da osvoji 67. titulu.

Nije srpski teniser blistao na startu u Londonu, ali je igrao sve bolje što je turnir odmicao, a u polufionalu protiv Nišikorina je podsjetio na vanzemaljski tenis sa početka godine.

“Dvojica nas je na terenu, hajde da počnemo od toga. Hajde da pokušamo da uživamo u tom sjajnom meču koji ćemo igrati jedan protiv drugog. Nije se to dešavalo mnogo puta u istoriji tenisa. Nikad? Eto, privilegovan sam i čast mi je što ću biti dio istorije sutra zajedno sa Endijem. To je najveći meč koji ćemo odigrati jedan protiv drugog”, rekao je Đoković poslije blistavog izdanja protiv Nišikorija u subotu.

Sa druge strane, Endi Mari je imao izuzetno naporan turnir u Londonu, a u polufinalu je tek poslije tri i po sata pobijedio Miloša Raonića. Ipak, Mari je u velikoj seriji pobjeda i sigurno će imati dovoljno snage i samopouzdanja i za finalni meč.

„Ne znam kako ću se sutra osjećati. Sada sam umoran. Meč je fizički i mentalno bio težak. Moje tijelo je utučeno. Sutra je poslednji dan sezone. Daću sve od sebe, nadam se da će to biti dovoljno“, rekao je Mari poslije meča sa Raonićem.

Finalni meč počinje u 19 časova po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-protiv-marija-u-londonu-povratak-kralja-ili-novi-kralj/||claudebot