Konkurs za stipendije fonda “Dr Milan Jelić” za novu akademsku godinu

Objavljeno: 18. 11. 2016 u 13:49h

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za stipendije Fonda “Dr Milan Jelić” u akademskoj 2016/2017. godini studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj i BiH biće dodijeljeno ukupno 75 stipendija, saopšteno je iz Ministarstva.

Stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj iznosi 400 KM, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva, odnosno Fonda.

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, visine mjesečne stipendije za prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2016/2017. godinu.

Studentima drugog ciklusa studija iz Fonda “Dr Milan Jelić” biće dodijeljeno osam stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet stipendija u iznosu od po 10.000 KM, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija “Dr Milan Jelić” studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno je ukupno 1.728 godišnjih stipendija u iznosu od 8,5 miliona KM, i to 1.534 stipendije studentima prvog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od 7.153.200 KM i 194 stipendije najuspješnijim studentima drugog i trećeg ciklusa studija u ukupnom iznosu od 1.355.000 KM.

Godišnji grant za dodjelu stipendija studentima iz Fonda “Dr Milan Jelić” iznosi 750.000 KM.

Pogledajte koji su uslovi konkursa za studente prvog, te drugog i trećegciklusa, i preuzmite obrazac za stipendiju!

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/konkurs-za-stipendije-fonda-dr-milan-jelic-za-novu-akademsku-godinu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])