U petak stiže temperaturni šok

Objavljeno: 17. 11. 2016 u 12:40h

U narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini očekuje nas toplije vrijeme u odnosnu na sedmicu u kojoj je temperatura u pojedinim dijelovima padala i ispod nule.

Bilo je i sniježnih padavina koje su izazvale i prve probleme u saobraćaju. Međutim od petka nas očekuje potpuni preokret i pravi temperaturni šok, jer kako su najavili meteorolozi, temperature će dostići 18 stepeni.

Prognoza vremena za danas 17.11.2016.

Jutro manje hladno uz prolazno povećanu oblačnot i čestu pojavu magle, u višim predjelima na istoku i dalje se očekuje mraz. Tokom dana toplije i promjenljivo oblačno uz sunčane periode, više sunčanih intervala u drugom dijelu dana , ali biće i predjela na sjeveru i istoku gde će se magla zadržavati duže i u ovim krajevima biće hladnije. Vjetar uglavnom slab, južnih smjerova u višim krjevima na zapadu do umjeren. Jutarnja temperatura vazduha od 0°C do 4°C, u višim predjelima na istoku oko -3°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9°C do 14°C, u mjestima sa maglom oko 4°C.

U petak (18. novembar)

Jutro ponegdje maglovito uglavnom na istoku, u ostalim predjelima malo toplije i malo do umjereno oblačno. Tokom dana toplije uz postepeno naoblačenje sa zapada i jačanje južnog vjetra. Popodne oblačno i vjetrovito, a slaba kiša će početi uveče na zapadu i jugu. Jutarnja temperatura vazduha od 0°C do 7°C, u višim predjelima na istoku oko -2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12°C do 17°C, u višim predjelima od 8°C.

U Subotu (19. novembar)

Oblačno vrijeme sa kišom, koja će biti jača u Hercegovini i na jugozapadu Krajine uz mjestimično obilnije padavine u ovim krajevima. Jutarnja temperatura vazduha od 5°C do 11°, na jugu do 13°C, a najviša dnevna od 10°C do 17°C.

U Nedjelju (20. novembar)

Ujutro i prijepodne oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana kiša slabi, popodne u većini krajave i prestaje uz smanjenje oblačnosti biće i sunčanih intervala. Oblačno ostaje na krajnjem jugozapadu i u Hercegovini gdje će još ponegdje biti slabe kiše. Jutarnja temperatura vazduha od 4°C do 10°C , na jugo do 12°C, a najviša dnevna od 10°C do 17°C.

20161116164702907258

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-petak-stize-temperaturni-sok/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot