Raspisana međunarodna potjernica za Lejlom Fazlagić

Objavljeno: 17. 11. 2016 u 13:06h

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je zahtjev Tužilaštva KS za raspisivanje međunarodne potjernice za Lejlom Fazlagić.

Lejla Fazlagić je bivši sudija Opštinskog suda u Sarajevu. BIRN piše da je Fazlagić podnijela ostavku na poziciju dodatnog sudije Opštinskog suda u Sarajevu 27. maja ove godine. Visoko sudsko i tužilački savjet BiH je na sjednici održanoj 8. jula konstatovao da joj mandat prestaje sa 30. julom 2016.

Protiv Fazlagić je pokrenut disciplinski postupak zbog korištenja dužnosti sudije kako bi se pribavile neopravdane koristi, donošenje odluka kojima se krši zakon, kašnjenje u izradi odluka, te namjerno davanje lažne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto. Prema nezvaničnim informacijama Fazlagić, već duže vrijeme boravi u hrvatskom gradu Rijeci.

Lejla Fazlagić je zajedno s ostalim uhapšenim osobama u akciji ‘Pravda’ osumnjičena kao dio grupe koja se tereti za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

“Donesena je odluka da se raspiše međunarodna potjernica”, rečeno je za N1 u Kantonalnom sudu.

Zahtjev za raspisivanje potjernice bio je upućen i za Mirsada Delimustafića i Zorana Lončara, ali su se oni predali Federalnoj upravi policije.

Do sada je u međunarodnoj akciji ‘Pravda’ slobode lišeno 18 osoba, a za njih pet je određen jednomjesečni pritvor, a za ostale mjere zabrane. Akcija se sprovodi u saradnji FUP-a, MUP-a RS, MUP-a KS, OSA-e i USKOK-a.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/raspisana-medunarodna-potjernica-za-lejlom-fazlagic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot