Smrtonosna igra očevim pištoljem: Povrijeđenog Ognjena pronašao stariji brat, dječaku nije bilo spasa!

Objavljeno: 15. 11. 2016 u 21:33h

Trinaestogodišnji Ognjen Kocić, učenik šestog razreda OŠ “Siniša Janjić” u Vlasotincu, smrtno je nastradao najvjerovatnije dok se igrao očevim pištoljem u porodičnoj kući. Tragedija se dogodila u utorak nešto prije 13 časova u centru Vlasotinca. Prema nezvaničnim informacijama, nesrećenog dječaka, sa povredom na glavi, pronašao je tri godine stariji brat, koji je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali mališanu nažalost nije bilo spasa.

U leskovačkoj Policijskoj upravi nam je rečeno da se u slučajevima samopovređivanja nikada nisu oglašavali i da to neće učiniti ni sada.

S obzirom na to da je Ognjenov otac Dragan zaposlen kao inspektor u MUP-u Srbije, pretpostavlja se da je dječak nastradao igrajući se očevim pištoljem – najvjerovatnije privatnim. Mališan je navodno, prije same tragedije, bio kod babe po ocu, kojoj je rekao da će izaći da kupi svesku i više se nije vratio. Tragedija se navodno dogodila samo pola sata prije nego što je Ognjen trebalo da krene u školu. Spekuliše se i o broju hitaca koje je ispalio. Prema nekim informacijama u kući Kocića odjeknuo je samo jedan pucanj. Međutim, naši sagovornici koji su navodno bili u blizini mjesta tragedije kažu kako su čuli da su ispaljena dva metka, a da su ubrzo vidjeli i Hitnu pomoć koja ulazi u ulicu u kojoj Kocići stanuju.

Komšije pretpostavljaju da je pištolj prvi put slučajno opalio i uplašio dječaka koji je zatim nehotice ispalio još jedan metak koji je bio koban. Niko nije mogao da kaže kako je Ognjen došao u posjed oružja. Njegovog oca svi opisuju kao izuzetno odgovornog čovjeka i profesionalca. Naši sagovornici su skoro sigurni da je Dragan vodio računa o tome kako je čuvao oružje, ali da se ispostavilo da nije mogao da ga sakrije od znatiželje najmlađeg sina. Niko ne može i ne želi da povjeruje u to da je Ognjen u sebe pucao namjerno, a samo nekoliko dana prije je proslavio rođendan.

“Uvijek je bio veseo, živahan i duhovit. Stalno je zabavljao drugare. Nikada ga nisam vidio potištenog ili zabrinutog. Mnogo je volio Vlasinu i cijelo ljeto je provodio na kupalištu u centru mjesta, gdje je njegov otac nekoliko puta plivao za Časni krst. To je zaista uzorna i srećna porodica koju je ova tragedija zavila u crno” – kaže jedan od komšija.

U kući Kocića – tišina. Ispred nje mnogo rođaka, prijatelja i Draganovih kolega koji su došli da izjave saučešće. Novinare mole da nesrećnog oca, majku Silviju i stariju Ognjenovu sestru i brata ostave da tuguju. Više za sebe komentarišu da ne znaju šta bi u ovom trenutku, kada se guše u suzama, mogli i da kažu.

“Tog dječaka nema ko nije volio. Umio je da vam izmami osmjeh. Uvijek kada bi prošao ljubazno bi se javio. Svo troje djece su zaista lijepo vaspitali kao što su Dragana njegovi roditelji. I njega znam odmalena. Jedan stabilan čovjek u svakom smislu te riječi. Majka Nevena je radila kao službenica, a otac Tihomir je stari trgovac. To je jedna časna i poštena porodica, a evo kakva ih je tuga zadesila – kaže jedan stariji Vlasotinčanin dok mu se oči pune suzama.

Omiljen među drugarima

U šoku je i čitavo Vlasotince. Ovo je velika tuga za mjesto u kome se gotovo svi poznaju i gdje su mnoge porodice povezane rođačkim i kumovskim vezama. Nastava se u Ognjenovoj školi odvijala bez prekida, jer njegovi drugari nisu bili obavješteni o tragediji.

Ognjenovo mjesto u školskoj klupi ostalo je prazno. Kažu da je nesrećni dječak bio dobar đak i omiljen među drugovima i drugaricama, da je uvijek je bio spreman da pomogne i da je to, kao i mnogo toga lijepog, ponio iz roditeljskog doma.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/smrtonosna-igra-ocevim-pistoljem-povrijedenog-ognjena-pronasao-stariji-brat-djecaku-nije-bilo-spasa/||claudebot