Pogledajte u kojoj “nemani” će se voziti Donald Tramp? (Foto/Video)

Objavljeno: 15. 11. 2016 u 19:25h

Kadillak sprema novu predsjedničku limuzinu za novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa!

Kada je odlazeći predsjednik Barack Obama 2009. godine započeo svoj prvi predsjednički mandat, na inauguraciju je stigao u tada potpuno novom službenom automobilu koji je zbog svoje mase i robusnog izgleda zaslužio nadimak Zvijer (The Beast).

foto1

Osam godina kasnije Sjedinjene Američke Države imaju novog predsjednika, a izgleda da je došlo vrijeme i da Zvijer dobije dostojnog nasljednika. Pošto je najavljeno da će Trump položiti zakletvu 20. januara, tada će debitovati i nova predsjednička limuzina sa značkom Kadilaka. Konačan izgled vozila još je tajna, a na internetu su se pojavile fotografije prototipa prekrivenog “kamuflažnom” folijom.

foto2

Kako prenosi Dejli Mejl, nova Zvijer imaće najviši stepen zaštite kada je riječ o blindiranim vozilima,i biće teška između šest i devet tona. Automobil je konstruisan tako da može da izdrži udar improvizovane eksplozivne naprave i granate, a biće siguran i od napada hemijskim oružjem.

foto3

Rezervoar za gorivo je posebno zaštićen, a napravljen je od specijalnog materijala koji se širi pri udaru, kako bi se spriječilo da eksplodira. Trampova Zvijer opremljena je i najsavremenijim elektronskim uređajima, poput kamera za noćno snimanje i satelitskih sistema za komunikaciju. U vozilu će se u svakom trenutku nalaziti zalihe krvi koje odgovaraju predsednikovoj krvnoj grupi, spremne za transfuziju. Automobil je opremljen i najmodernijim sistemima protivpožarne zaštite, a u brojnim odjeljcima i pretincima nalazi se oružje za odbranu od napada, optički uređaji za noćni vid i gas-maske.

foto4

Predviđeno je da u vozilu može da se preveze do 10 telohranitelja i drugog osoblja, uključujući i bolničare u slučaju ranjavanja predsjednika. Debljina vrata je 8 inča, i teška su kao vrata Boniga 747, prozori se ne mogu otavarati osim prozora vozača, gume su prevučene kevlarom tako da se nemogu probušati.

foto5

Razvoj nove Zvijeri trajao je dvije godine i u tom periodu izvršeni su i brojni testovi kako bi se pokazalo da automobil može da odgovori svim izazovima. Dokumenti pokazuju da je GM dobio 15 miliona dolara za kompletan razvoj vozila.

https://www.youtube.com/watch?v=Dac_nxDA5VM

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pogledajte-u-kojoj-nemani-ce-se-voziti-donald-tramp-fotovideo/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot