Uspješan start u Londonu, Đoković savladao Tima

Objavljeno: 14. 11. 2016 u 13:39h

Đoković – Tim 2:1 (6:7, 6:0, 6:2). Novak Đoković je uspješno prebrodio prvu prepreku u Londonu. Teže nego što se očekivalo savladao je Austrijanca Dominika Tima u tri seta. Meč je trajao nešto više od dva sata.

Poslije gubitka prvog seta u taj-brejku Srpski teniser je zaigrao agresivnije. Do izjednačenja je došao bez izgubljenog gema, potom je i u trećem setu brzo uspio da slomi otpor protivnika, potom rutinski privede meč kraju i stigne do zasluženog trijumfa.

Velika borba u prvom setu. Novak je propustio jedinu šansu za brejk u četvrtom gemu. Nastavljena je izjednačena borba u kojoj su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Svoju šansu za brejk Austrijanac je propustio u jedanaestom gemu, pa je set riješen u taj-brejku.

U taj-brejku nakon serije mini-brejkova u kojoj je Đoković prvo uspio da spasi tri set lopte, a potom i propusti svoju set loptu, doduše na servis Austrijanca. Poslije velike borbe Tim korisiti sedmu šansu u taj-brejku i dobija prvi set, 12:10 u ovom periodu igre.

U drugom setu na terenu je postojao samo naš teniser. Novak je redom osvajao gemove i ekspresno, za samo 20 minuta, stigao do izjednačenja, 6:0 u drugom setu.

Odlučujući set donio je nešto bolju igru Austrijanca. Naš as je nastavio u svom stilu i već u trećem gemu je stigao do brejka prednosti. Potom Đoković uz još jedan brejk rješava set i meč u svoju korist, 6:2 u trećem setu.

Izvor: rts.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uspjesan-start-u-londonu-dokovic-savladao-tima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])