MUP RS: Od sutra obavezna zimska oprema

Objavljeno: 14. 11. 2016 u 17:15h

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podsjeća građane da od sutra stupa na snagu zakonska obaveza da, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu.

Putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kilograma i nemaju više od osam sjedišta moraju imati zimske gume na sva četiri točka, odnosno gume sa ljetnim profilom i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova.

Motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kilograma i autobusi moraju imati zimske gume na pogonskim točkovima, odnosno gume sa ljetnim profilom i u priboru lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova, te priručni alat /lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kilograma/.

Za neposjedovanje zimske opreme, Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH predviđena je novčana kazna od 40 KM, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Pripadnici MUP-a Srpske će u narednom periodu kontrolisati vozila u pogledu ispunjavanja uslova za učestvovanje u saobraćaju, a posebno opremljenosti vozila zimskom opremom.

Ova zakonska obaveza važi do 15. aprila naredne godine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mup-rs-od-sutra-obavezna-zimska-oprema/||claudebot