Ovo su imena uhapšenih u akciji “Pravda”

Objavljeno: 12. 11. 2016 u 13:03h

Pripadnici Federalne uprave policije i MUP-a Republike Srpske po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS uhapsili su juče 14 osoba.

Kako saznajemo uhapšeni su Samira Skorupan, Muamer Pita, Hajrudin Omerbegović, Suada Hadžić, Nihad Druškić, Muhamed Hadžiomerović, Emir Karača, Edina Mutevelić, Lejla Cerić, Kemo Kapur, Alija Delimustafić, Edin Banović, Jusuf Škrijelj i Pero Vuković.

Kako je za N1 kazala Azra Bavčić, akcija “Pravda” se nastavlja i očekuje se hapšenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezi sa ovom grupom.

“Svi oni su predati u nadležnost Tužilaštva i biće zadržani 24 sata. Nakon što ih ispita postupajući tužitelj, odlučiće o daljnjim mjerama. Bitno je napomenuti da se ova akcija nastavlja i izvjesno je hapšenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ovom organiziranom grupom”, kazala je Bavčić za N1.

Osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Inače, Tužilaštvo je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji i sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK). Značajna saradnja ostvarena je i sa Upravom za organizovani i teški krmininal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ovo-su-imena-uhapsenih-u-akciji-pravda/||claudebot