Ko je kriv za smrt porodilje? (Video)

Objavljeno: 12. 11. 2016 u 13:10h

Dvije sedmice nakon što se porodica oprostila od tridesetdvogodišnje Jovane Šinik, stižu vijesti iz Ministarstva zdravlja.

Nadležna komisija je zasijedala, i odlučila – doktor koji je Jovanu porodio, nije kriv. Procedura je, kažu članovi komisije, ispoštovana, pa osnove za optužbu nema.

“Bolnica u Gradiškoj, prilikom pružanja zdravstvenih usluga porodilji Jovani Šinik, je ispunjavala potrebne uslove kada je u pitanju prisutnost stručnog osoblja, specijalisti ginekologije i akušerstva, specijalisti pedijatrije, specijalisti anestezijske medicine i transfuzijske medicine te medicinske sestre i instrumentarke”, kaže Dr Milan Latinovic, predsjednik komisije.

Izvještaj komisije je neprihvatljiv, kaže stric preminule Jovane. Sa detaljima, tvrdi, nisu ni upoznati, jer su oni proslijeđeni samo direktoru bolnice. Sa ishodom se, kaže, svakako ne mogu pomiriti.

“Nismo uopšte očekivali takav jedan ishod komisije, pošto oni nisu ispoštovali dakle, ona je bila dolje 3 dana, oni su mogli uraditi šta su htjeli, a nisu htjeli da joj pomognu”, poručuje Stojan Tedžerić, stric preminule Jovane.

U svom radu, komisija je obavila razgovor sa svima koji su svjedočili porođaju nesrećne Jovane. Pristup originalnoj papirologiji nisu imali, jer je ista završila u rukama Tužilaštva. Iz dostupnih kopija, zaključeno je da je bolnica u Gradišci zadovoljavala standarde, a uzrok Jovanine smrti, kažu doktori, bio je prevelik gubitak krvi.

“Sve što se dešavalo u porodilištu i poslije porođaja je apsolutno su ispoštovani protokoli koji su po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije za portpartalno krvarenje”, Izjavila je Dr. Ećim.

Priča se na ovome neće završiti, odlučna je porodica Šinik. Čekaju još samo nalaz obdukcije, koja bi im bila osnov za pokretanje tužbe. Ono što do tad mogu je, kažu, protestom pokazati svoje nezadovoljstvo a on je zakazan je za nedjelju.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ko-je-kriv-za-smrt-porodilje-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])