Zadavili starca i pobjegli njegovim golfom

Objavljeno: 10. 11. 2016 u 13:59h

Senad Keč (19) i Muamer Osmanović (39) ih Hadžića uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Nusreta Prljaču (65) u njegovoj kući u sarajevskom naselju Ilidža.

Osumnjičeni su nakon zločina ukrali Prljačin “golf 4” koji je bio parkiran u dvorištu kuće i pobjegli. Policija je nakon saslušanja osumnjičene predala Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Ubistvo je počinjeno u utorak oko 22 časa u ulici Plavi put.

Sve ukazuje na to da je motiv zločina koristoljublje, ali će konačan odgovor dati policijska istraga.

Zločin je razotkriven zahvaljujući policajcu Elviru Husiloviću iz Ilidže, koji je pri povratku kući iz smjene u Poligonskoj ulici primijetio vozilo u kojem su bile dvije sumnjive osobe. Prišao je automobilu i od vozača zatražio dokumenta. Dok je vršio legitimisanje, suvozač je otvorio vrata i počeo da bježi. Husilović je tada uspio da savlada vozača, nakon čega je pozvao pomoć kolega kako bi uhvatili drugu osobu. Brzom intervencijom bjegunac je uhapšen. Nakon uvida u vlasničku knjižicu vozila utvrđeno je da je “golf” vlasništvo Nusreta Prljače.

Prema nezvaničnim informacijama, Keč i Osmanović su na pitanje odakle im automobil priznali da su te večeri bili kod Prljače, gdje je došlo do svađe i tuče. Poslije toga, kako su rekli, uzeli su ključeve Prljačinog “golfa” i otišli.

Policijski inspektori su nakon toga otišli do Prljačine kuće, gdje su nesrećnog čovjeka zatekli kako leži na podu bez svijesti. Pregledom ljekara utvrđeno je da je Prljača mrtav. Njegovo tijelo prevezeno je u prosekturu “Bare”, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Kako se juče spekulisalo, Prljača se prije napada dovezao kući automobilom. Ostala je nepoznanica da li su se s njim dovezli i napadači ili su ga pratili pa zaskočili kada je ulazio u kuću.

Kako su juče ispričale komšije, Prljača je starosjedilac u tom dijelu Ilidže i živio je sam u jednom dijelu kuće, dok u drugom živi njegov stariji brat.

“Ništa nismo čuli dok policija nije došla u dvorište. Ostali smo u šoku kada smo čuli šta se desilo u komšiluku. Nusret je uvijek bio dobar sa komšijama i nikada nije bilo problema. Ne znam šta je razlog pa je neko ovako monstruozno nekome oduzeo život. Strašno”, kazao je komšija koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da ga je sada pomalo strah jer se u njihovom naselju nikada ništa slično nije dogodilo.

Likvidiran pljačkaš

Sarajevsko naselje Ilidža ljetos je potreslo još jedno ubistvo. Tada je u razmjeni vatre sa policijom ubijen Nedim Delić (25) iz Sarajeva. On je prethodno sa još tri osobe opljačkao market “Amko komerc”, nakon čega su se dali u bijeg. Kada ih je sustigla policija, pružali su otpor. U pucnjavi je pogođen Delić, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Ostala trojica su uhapšena.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zadavili-starca-i-pobjegli-njegovim-golfom/||claudebot