„Jovanina smrt nas je zavila u crno”: Tuga se uvukla u zidove porodične kuće Šinik iz Gradiške

Objavljeno: 10. 11. 2016 u 20:38h

Ni petnaest dana od smrti Jovane Šinik (33) koja je preminula nakon poroda, 27. oktobra, pod još nerazjašnjenim okolnostima u Opštoj bolnici Gradiška, nema utjehe za njenu djecu, supruga Ranka i rodbinu.

Oni očekuju obdukcioni te ostale nalaze koji bi trebali rasvjetliti okolnosti Jovanine smrti. Ranko Šinik, njen suprug smatra da je izostala adekvatna ljekarska pažnja.

Ipak, njegove kao i sumnje mnogih u ovom kraju biće rasvjetljene tek nakon istrage i nalaza koji će, nadaju se sagovornici „EuroBlica“ u porodici Šinik, razjasniti uzroke smrti ove mlade žene.

“Nismo još angažovali advokata niti tužili bilo koga. Očekujemo nalaze pa ćemo se tada opredjeliti za daljnje korake. Jovanina smrt je sve nas zavila u crno, obesmislila naše živote, dovela do očaja. Bolnu istinu ne mogu prihvatiti. Stalno se nadam da će ona odnekud ući u sobu, među nas i da je sve ovo samo ružan san” – požalio nam se Ranko, stežući ruke preko očiju punih suza.

Njegova strina Marija Šinik kaže da je najteže djeci kojima je u sadašnjem uzrastu majka najpotrebnija.

“Njih četvoro je stisla velika tuga. Ne ispuštaju Jovanine slike iz ruku, stežu ih, grle i ljube. Troje djece, Damjan, Andrea i Milenko, pohađaju osnovnu školu u Gornjim Podgradcima, petogodišnja Nevena još nije shvatila šta je snašlo. Naša borba sada je usmjerena ka malom Jovanu koji se uspješno oporavlja u Kliničkom centru u Banjaluci. Uspešno je prebrodio krizu i već planiramo njegov dolazak kući. Prema mišljenju ljekara, to bi se moglo dogoditi za petnaestak dana” – kazao nam je Ranko.

Njemu sada, osim strine Marije najviše pomažu roditelji Branko i Petra, rođaka Mirjana Đorđić i komšije. Oni su obavješteni i o navodnom protestu u nedjelju u Gradiški iza kojeg stoji neformalna grupa sa društvenih mreža.

Smatraju da je to opravdano, ukoliko će pomoći da niko drugi ne doživi tragediju i gubitak kao što se njima dogodilo.

Podsjećamo, Vlado Marjanović, direktor Opšte bolnice iz Gradiške kazao je „EuroBlicu“ ove sedmice da još nisu dobili nalaze istrage te da je njima veoma stalo da se ovaj slučaj rasvjetli do kraja.

“Ukoliko se ispostavi da je u bolnici došlo do propusta, da nije pružena adekvatna i blagovremena pomoć porodilji Jovani Šinik, protiv odgovornih osoba biće preduzete sankcije” – izjavio je Marjanović.

Šinicima u posjetu došle su članice Udruženja žena iz Gornjih Podgradaca. One su sakupile 1.030 KM a incirale su i druge akcije za male Šinike.

Vinka Samardžija, predsjednica ovog udruženja i bivša Jovanina razrednica u mjesnoj OŠ „Mladen Stojanović“ donijela je i njenu sliku iz đačkih dana.

“Sjećam se odlično svoje učenice Jovane koja je bila vrijedna, uzorna i redovna na nastavi. Njena smrt me teško potresla a njena djeca su mi stalno u mislima. Njima možemo i moramo pomoći, to je najmanje što sada možemo učiniti” – rekla je Samardžija.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jovanina-smrt-nas-je-zavila-u-crno-tuga-se-uvukla-u-zidove-porodicne-kuce-sinik-iz-gradiske/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])