SIPA uhapsila četiri osobe

Objavljeno: 9. 11. 2016 u 15:49h

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) su, postupajući prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva, pretresli objekte na šest lokacija i uhapsili četiri lica.

U saopštenju Sipe navodi se da su pretresi i lišavanja slobode obavljena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih psolova (MUP) Kantona Sarajevo i MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona.

Lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom pranje novca i davanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će biti predati nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić potvrdila je jutros da su na području Sarajeva po nalogu Kantonalnog tužilaštva slobode lišeni bivši poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Esed Radeljaš i još tri lica.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sipa-uhapsila-cetiri-osobe/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot