Rijeke ne prijete izlivanjem, uprkos nepovoljnoj prognozi

Objavljeno: 9. 11. 2016 u 13:29h

Nivo rijeke Drine danas je u opadanju, pa nema opasnosti da se izlije, a narednih dana ne očekuju se veće padavine, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom savezu.

Načelnik Hidrologije u Zavodu Darko Borojević rekao je da opada vodostaj Drine u gornjem toku i da ne prijeti opasnost od izlivanja.

“Drina je juče imala intenzivan porast u gornjem toku do oko skoro dva metra, ali se jutros vratila na nivo od 270 centimetara, koji je imala juče ujutro”, naveo je Borojević i dodao da je hidrološka stanica Bastasi juče dostigla nivo od oko 470 centimetara.

Prema njegovim riječima, svi ostali vodostaji u Republici Srpskoj su u normalnim granicama, pa nema opasnosti od poplava.

Dežurni meteorolog Draško Rudan rekao je da se u Republici Srpskoj danas očekuje hladno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u planinskim predjelima, gdje će se formirati i snježni pokrivač.

Sutra ujutro i tokom dana biće oblačno sa kišom, a na istoku i sjeveroistoku uglavnom suvo i promjenjivo oblačno. Kasno popodne i prema večeri padavine će slabiti i u većini krajeva prestati. Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do tri stepena, a najviša dnevna od tri do osam stepeni, a na jugu oko 12 stepeni Celzijusovih.

U petak, 11. novembra, u Krajini će ujutro i prije podne biti oblačno sa kišom, a u ostalim krajevima suvo i promjenjivo oblačno sa mrazom u višim predjelima na istoku.

Tokom dana opet će biti kiše koja će do večeri zahvatiti sve krajeve, a u planinama će padati snijeg. Obilnija kiša očekuje se u Hercegovini. Temperatura vazduha od minus jedan do 10, a na jugu oko 13 stepeni.

Oblačno vrijeme sa kišom u nižim, a snijegom i susnježicom u višim krajevima zadržaće se i u subotu, 12. novembra. Prestanak padavina i postepeno razvedravanje očekuju se večeri i tokom noći. Temperatura vazduha od nula do devet, a na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi meteorologa, hladno vrijeme biće u nedjelju, 13. novembra, kada će ujutro biti magle i mraza, ali se tokom dana pretežno sunčano. Novo naoblačenje očekuje se prema večeri. Temperatura vazduha od minus sedam do devet, a na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rijeke-ne-prijete-izlivanjem-uprkos-nepovoljnoj-prognozi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])