Austrija na nogama zbog prostitutki iz BiH

Objavljeno: 8. 11. 2016 u 12:46h

Austrijska policija trenutno traga za žrtvama lanca trgovine ljudima iz BiH koji je mlade žene tjerao na prostituciju u Austriji, Njemačkoj.

U Austriji je policija, na osnovu zahtjeva za pravnu pomoć iz BIH, oslobodila više žena, ali nije bilo hapšenja, objasnio je šef Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima u Saveznoj kriminalističkoj službi pukovnik Gerald Tacgern.Istraga u Austriji, kako je dodao, nalazi se tek na početku.

“Polazimo od toga da ima još više pogođenih žena. Uz to u toku je potraga za članovima bande. Žene nisu same od sebe došle u Austriju i ovdje prepuštene same sebi. Bilo je sigurno nadzornika, posrednika”, objasnio je Tacgern.

Prema njegovim riječima, radilo se o “skrivenoj prostituciji” po hotelima. Članovi bande su iznajmljivali sobe za njihove žrtve, bez da su vlasnici hotela znali o kriminalnoj pozadini.

Oni su redovno mijenjali lokacije, kako bi što manje upadali u oči. Kriminalna organizacija iz BiH je djelovala na teritoriji cijele Austrije, a klijente je vrbovala preko svog internet sajta.

U Austriji su otkrivene mlade devojke iz BiH i Srbije, od kojih nijedna nije bila maloljetna, dodao je on. Žene su, kako je naveo, djelimično bile upoznate da će se baviti pristitucijom, ali nisu ni pretpostavljale da će biti suočene sa lošim uslovima života, kao i malim primanjima.

Djelimično su i neke žrtve prevarene, jer su bile vrbovane kao plesačice. Ako bi pokušale da odustanu i otrgnu se iz ralja kriminalaca one bi bile izložene vlikom masivnom pritisku, prenio je Tacgern dodajući da su kriminalci primenjivali nasilje i pretnje da će porodice žrtava informisati da se prostituišu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/austrija-na-nogama-zbog-prostitutki-iz-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot