X Konferencija mRESURS-a banjalučke regije

Objavljeno: 7. 11. 2016 u 22:06h

U periodu od 1. do 4. novembra, održana je X Konferencija mRESURS-a (Mreža savjeta učenika Republike Srpske) na Bardači kod Srpca. Konferenciji su prisustvovali predstavnici savjeta učenika srednjih škola iz čitave Republike Srpske.

Tokom četiri dana boravka na Bardači, srednjoškolci su diskutovali o aktivnostima koje bi im pomogle da i oni budu infiltrirani u proces donošenja odluka, podsticanjem njihovog učešća na Nastavničkim vijećima svih srednjih škola, na kojim bi zastupali interese i potrebe srednjoškolaca.

U petak, 4. novembra, srednjoškolci su imali priliku da posjete Narodnu skupštinu Republike Srpske, s čijim radom ih je upoznao i sam predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, gdje su takođe prezentovali plan rada mRESURSA-a za tekuću školsku godinu.

Iz godine u godinu razvoj savjeta učenika srednjih škola Republike Srpske se postiže zahvaljujući Omladinsko komunikativnom centru Banjaluka (OKC Banjaluka) i Agenciji za saradnju,edukaciju i razvoj (ACED).

S banjalučkom regijom mRESURS-a, koju čine Banjaluka, Gradiška, Srbac, Čelinac, Kneževo, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad, Ribnik i Šipovo, kao trener-edukatori mreSVUBiH-a (Mreže savjeta/vijeća učenika u BiH) radili su Anel Smajić iz Tuzle, te Marko Karan iz Šipova.

’’Rad u Mreži savjeta učenika Republike Srpske nam ne predstavlja nikakvu obavezu, već isključivo zadovoljstvo s kojim svakim danom proširujemo svoje spektre znanja, jer su srednjoškolci pravo bogatstvo od kojih crpimo dosta znanja i koristimo da poboljšamo našu strategiju rada. Smatramo da je ovo izuzetno kvalitetan početak rada same banjalučke regije, te od takve regije očekujemo najbolje rezultate kako u Republici Srpskoj, tako i na nivou Bosne i Hercegovine’ zaključili su zajedno Anel i Marko.

Vanja Veljančić, predsjednica banjalučke regije, nam je objasnila strategiju mRESURS-a, kao i aktivnosti koje će se sprovoditi ove godine.

’’U našoj strategiji rada mreže za ovu školsku godinu, izdvojićemo aktivnost ’Jedan slatkiš, jedno dijete’, s kojom podstičemo humanu stranu ovih mladih ljudi, tako što srednjoškolci iz Republike Srpske doniraju novogodišnje paketiće djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Takođe, mreža veliku pažnju poklanja razvijanju volonterizma, te će kao takva i ove godine sprovoditi aktivnost ’Ostavi trag’ čiji je cilj da srednjoškolci svojoj lokalnoj zajednici ili školi poklone nešto korisno što će služiti građanima ili učenicima.

Pored ovih stalnih aktivnosti, banjalučka regija mRESURS-a je u godišnji regionalni plan uvrstila aktivnosti koje će nastojati da poboljšaju odnose na relaciji učenik-profesor, te one aktivnosti koje će poboljšati neformalnu edukaciju srednjoškolaca, kao i aktivnosti koje će njihov dan (17. novembar) podići na neki viši nivo.’’

Rukovodstvo banjalučke regije u školskoj 2016/2017. godini činiće: Vanja Veljančić (kao predsjednik) i Jovana Jovanović (kao prvi potpredsjednik) iz Banjaluke, te Vladimir Mišković (kao drugi potpredsjednik) iz Ribnika, kao i Drago Mikić iz Kotor Varoša u funkciji PR menadžera.

Izvor: Uno radio

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/x-konferencija-mresurs-a-banjalucke-regije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])