Sporan konkurs u školi: Dvostruki stipendista završila na četvrtom mjestu (Video)

Objavljeno: 6. 11. 2016 u 10:34h

Konkurs u školi u Šipragama je namješten – tvrdi Emina Čirkić, jedna od kandidatkinja koja se prijavila na mjesto profesora razredne nastave. Sa prosjekom blizu desetke, kao dupli stipendista Fonda Dr Milan Jelić, kaže, završila je tek četvrta na listi.

Maksimum od šest bodova na intervjuu, koji je presudio, dobila je samo jedna osoba. Emina tvrdi da je konkurs prilagođen kandidatkinji koja je direktorova snaha.

“Na tom konkursu je prošla djevojka koja već radi u toj školi, djevojka koja je imala najmanji prosjek tokom studiranja, osvojila je najveći broj bodova na intervjuu. Bodovali su joj radni staž, djevojci koja počinje da radi kao pripravnik. Isto tako, ta djevojka je u rodbinskoj vezi sa direktorom”, rekla je Emina Čirkić.

Direktor škole “Petar Kočić”, Nikola Kurušić nije htio pred kamere. U telefonskom razgovoru je poručio da ništa ne zna, a na naša pitanja nije želio da odgovara. Tvrdi da je školska komisija pošteno radila svoj posao.

Direktor škole, Nikola Kurušić, poručuje da nije ovlašćen da daje izjave. Tvrdi da svako ima pravo da se žali, ali da, u ovom slučaju nema na osnovu čega. Sa bodovnom listom je tvrdi, sve u redu, a sa kandidatkinjom koja je dobila posao nije u rodbinskoj vezi.

Kurušić poručuje da kandidatkinja koja je dobila posao samo ima isto prezime kao on. Prva nedoslijednost konkursa za pripravnika je da je raspisan na neodređeno vrijeme, što nije u skladu sa zakonom. To potvrđuju i u Ministastvu prosvjete. Čak je i ministar, Dane Malešević, mimo kamere potvrdio da je direktor škole pokušao da zaposli snahu. Nakon pitanja ATV-a, odlučili su da reaguju.

“Ministarstvo prosvjete i kulture zatražilo je od prosvjetne inspekcije utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa konkursnom procedurom i prijemom novog radnika u radni odnos u Osnovnoj školi “Petar Kočić” Šiprage”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Kako saznajemo, prosvjetna inspekcija još nije bila u školi u Šipragama. Stigao im je nalog iz Ministarstva, a kontrola će uskoro doći na red.

Čirkićeva se žalila i prosvjetnoj inspekciji i školskom odboru. Nada se poništenju konkursa. Ako bude novog, tvrdi, ponovo će se prijaviti. To će joj, za godinu dana od diplomiranja, biti šesnaesti. U međuvremenu, zaposlila se u fabrici obuće u Kotor Varošu. Kaže, od nečeg mora da se živi.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sporan-konkurs-u-skoli-dvostruki-stipendista-zavrsila-na-cetvrtom-mjestu-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot