Sin Pabla Eskobara otkrio istinu o ulozi SAD u poslu sa drogom

Objavljeno: 4. 11. 2016 u 16:38h

SAD žmire pred problemom trgovine drogom u toj državi, rekao je Huan Pablo Eskobar, sin Pabla Eskobara, jednog od najpoznatijih narko-bosova svih vremena.

Huan Sebastijan Marokin, pseudonim koji koristi Huan Pablo Eskobar, sin najčuvenijeg krijumčara, za RT je otkrio istinu o ulozi SAD u poslu sa drogom.

“Posao sa drogom zaista funkcioniše zato što su latinoamerički karteli veoma bogati, ali su oni najsiromašniji u lancu trgovine drogom“, kaže on.

Prema njegovom mišljenju, najbogatiji karteli su oni o kojima se nikada ne govori.

“Da li ste ikada čuli ko je vođa kartela u Majamiju, Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu?”, pita on.

Sin pokojnog narko-dilera objašnjava da Amerikanci kupuju drogu narko-kartela iz Latinske Amerike i upetostručuju njenu vrijednost, jer je razblažuju.

“Od jednog kilograma droge visoke čistoće, američki diler napravi od 5 do 8 kilograma. On Latinoamerikancu isplati između 20 i 30 hiljada dolara i napravi između 200 i 300 hiljada dolara, a taj novac nikada ne napušta SAD”, objašnjava Eskobar.

On je rekao da droga nije izgubila na cijeni, niti je nestajala sa ulica, iako su nakon 11. septembra pojačane kontrole:

“Hoću da kažem da oni znaju da prolazi. Oni je puštaju. U ovom poslu postoji ogromno licemerje, koje veoma lako donosi mnogo dolara Amerikancima. Razlika je u tome što se novac od trgovine drogom u Latinskoj Americi koristi za finansiranje nasilja, a tamo u SAD za finansiranje zabava”.

Konstatujući da ne podržava zvaničnu verziju o smrti svoga oca, već da ima svoju, kako kaže, realnu verziju, Huan Pablo ističe da je svjestan činjenice da ona nije pogodna ne samo za kolumbijske vlasti.

“Ako pitate Amerikance, oni će vam reći da su ga oni ubili, a ako pitate Kolumbijce, oni će vam reći da su to učinili oni. Istina je da to nisu uradili ni jedni ni drugi”, naglašava on i dodaje da su mu oca ubili članovi bande Los Pepes, koji jesu imali podršku i američkih i kolumbijskih vlasti, ali nisu učestvovali u finalnoj operaciji, u kojoj je sam Pablo riješio da okonča svoj život:

“To su činjenice. Moj otac je više od 10 godina bio najtraženiji čovjek na svijetu i nikada ga nisu našli. On je znao da ga putem telefona mogu pronaći, kao što su i našli mnogo njegovih prijatelja. Tog dana je obavio više od sedam poziva i to ukazuje da je htio da ga nađu. Čovjek, koji me je cijelog života učio da ne koristim telefon, tog dana je sedam puta pozvao isti broj i bio je svjestan da zove vojni hotel”.

Sebastijan Marokin do 1993. godine, kada je imao 16 godina, zvao se Huan Pablo Eskobar. Tada je njegov otac kralj kokaina Pablo Eskobar ubijen, a Huan je, plašeći se odmazde, pobjegao iz Kolumbije. Do prije koju godinu živio je u Argentini pod novim imenom, a odlučio je da izađe iz anonimnosti da bi svijetu pokazao da on nije kao njegov otac.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sin-pabla-eskobara-otkrio-istinu-o-ulozi-sad-u-poslu-sa-drogom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])