Italija se tresla samo 20 minuta prije Banjaluke

Objavljeno: 3. 11. 2016 u 19:09h

Zemljotres jačine 4 stepena po Rihteru zatresao je Banjaluku nekoliko minuta poslije 16 časova.

Epicentar zemljotresa je šest kilometara sjeverozapadno od Čelinca i osam kilometara istočno od Banjaluke, a osjetio se u okolnim mjestima. Za sada nema informacija da li je bilo štete, a građani su uznemireni zbog podrhtavanja tla.

Samo dvadesetak minuta ranije zatresla se i centralna Italija.

Prema podacima sajta za seizmološke aktivnosti “EMSC”, epicentar ovog zemljotresa, jačine 3,5 stepeni po Rihterovoj skali, je 32 kilometra sjeverno od Maltignana, odnosno 43 kilometra zapadno od Askolija. Maltignano se zatresao i sat i po ranije, kada je tlo podrhtalo 11 kilometara istočno od njega, i to jačine 3,9 stepeni po Rihteru.

Italija inače strahuje od podrhtavanja tla od 24. avgusta kada je zemljotres jačine 6,6 stepeni razorio gradić Amatriče. Tada je život izgubilo oko 300 ljudi a više stotina je povrijeđeno. Od tada pa do danas je Italiju pogodilo više stotina zemljotresa.

Tlo je u posljednje vrijeme nemirno i u Bosni i Hercegovini. Tako je 31. oktobra zabilježen potres jačine 4,2 stepena po Rihteru, sa epicentrom 3 kilometra južno od Blagaja i oko 18 kilometara zapadno od Nevesinja. Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima.

Zemljotresi se ne mogu spriječiti, ali se posljedice mogu umanjiti ako se preduzmu određene mjere. Više o tim mjerama možete pročitati u odvojenoj vijesti na OVOM LINKU.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/italija-se-tresla-samo-20-minuta-prije-banjaluke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])