Pomozimo anđelu iz Teslića da pobjedi bolest: Život male Anje zavisi od nas (Foto)

Objavljeno: 30. 10. 2016 u 17:20h

Hitno! Život za Anju. Na Fejsbuk profilu Ketty von B, objavljen je poziv za humanitarnu akciju za Anju Sekulić iz Teslića koja boluje od okrutne Progresivne Batenove bolesti – (NCL, CLN2).

Status prenosimo u cjelosti :

”Dragi prijatelji i svi ljudi dobrog srca. Igrom slučaja upoznala sam oca od male Anje i saznala potresnu priču o bolesti njegove kćerkice. Anja Sekulić je rođena 7.3.2011 u Tesliću – Bosna i Hercegovina. Do 3 godine Anja je bila potpuno zdrava djevojčica sa puno energije, vesela i umiljata. Nakon toga roditelji primjećuju promjene na djetetu i odlaze doktoru. U prvim pretragama dolazi se do dijagnoze ”Epilepsija”. Medjutim, Anjino stanje se i dalje pogoršava. Počela je gubiti ravnotezu i počinje češće padati. Da bi nakon svih pretraga i nalaza iz USA, dijagnostifikovana Progresivna Batenova bolest – (NCL,CLN2).

Ova bolest je veoma rijetka, te u cijeloj Bosni je Anja drugo dijete koje tu bolest ima. U cijelom svijetu oko 470 djece. Bolest je jako okruta i dovodi do postepenog gubljenja motoričkih funkcija tijela, te bez terapije, do smrti. Bolest nastaje ako oba roditelja imaju po 1 defektan/loš gen u sebi.Ako za vrijeme trudnoće,beba poprimi ta dva defektna gena, dolazi do oboljevanja.Roditelji, Goran i Vesna saznaju o mogućnosti terapiranja preko organizacije ”Zivot”iz Srbije. Univerzitetska bolnica u Hamburgu bila je odredište.

Nakon sto smo u januaru uspjeli da Anju dovedemo u UKE Hamburg na pretrage, sada nakon 10 mjeseci, odbijeno je da Anja bude primljena kao pacijent,jer ne ispunjava kriterije ( Uzimaju se djeca koja jop mogu da hodaju, sto Anja ne može ).

Koliko djece će da se primi odlučuje farmaceutska kompanija iz USA – Biomarin, koji prave Enzime/lijek koji Anja treba. Roditelji su me zamolili da ovo podijelim na FB, jer je Anji sada hitno potrebna pomoć, a to je nova terapija u Sydney/Australija. Terapija je veoma skupa i roditelji nisu u finansijskom stanju da je plate. Sa lijetovima,boravkom,prevodiocem,terapijom i Bio -lijekovima koje Anja treba, potrebno je da sakupimo oko 50000€. Zato, molim sve prijatelje gdje god da zivite,djelite ovaj Post i naravno ko moze neka pomogne ovoj familiji.Roditeljima je vazan svaki dan zivota sa njihovom kcerkicom,jer u protivnom Anja je osuđena da napusti svoje roditelje, braću i ovaj svijet. Znači ljudi, molim vas pomozite i darujmo Anji život.

”Mi smo u Hamburgu već počeli sa sakupljanjem novca. Od ponedjeljka krećemo u potragu pomoci od Hamburskih medija i šire. Sve podatke možete pronaći na slikama u postu.

IBAN za prebacivanje novčane pomoći iz inostranstva možete naći na jednoj od slika.

Od srca veliko hvala unaprijed i od mene i od tužnih roditelja koji ne gube nadu i koji se bore svim mogućim sredstvima za oporavak njihove Anje.

Hvala ljudi! Poklonimo Anji život i osmjeh

Kontakt Telefon: Otac Goran Sekulić: 015145596087 – Njemački broj ”.

Izvor: Mojabanjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pomozimo-andelu-iz-teslica-da-pobjedi-bolest-zivot-male-anje-zavisi-od-nas-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])