Vozači oprez: Spisak zatvorenih puteva u BiH

Objavljeno: 29. 10. 2016 u 12:40h

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozorava se na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, se savjetuje opreznija vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na asfaltranju danas do 17.00 časova obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj (kod mjesta Karaulsko polje), kao i na regionalnom putu R-455 Semizovac-Ilijaš-Visoko, alternativni pravci su u funkciji.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Na graničnom prelazu Gradiška na ulazu u BiH zemlju čeka se do 40 minuta, na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. Zbog nastupajućih vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan) očekuje se pojačan promet vozila u periodu od 29.10. do 2. 11. tako da se vozačima teretnih vozila preporučuje da ne koriste ovaj granični prelaz, kao ni GP Bosanski Brod-Slavonski Brod, gdje se na hrvatskoj strani takođe izvode građevinski radovi.

Preporučuje se korištenje GP Bosanski Šamac-Slavonski Šamac.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vozaci-oprez-spisak-zatvorenih-puteva-u-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot