Pred sinom zadavio suprugu: 30 godina zatvora za monstruozni zločin (Video)

Objavljeno: 28. 10. 2016 u 11:01h

Aleksandar Majkić, iz Gradiške osuđen je na 30 godina dugotrajnog zatvora za svirepo ubistvo supruge Mirjane. U pratnji sudskih policajaca, na ulasku u sudnicu na kratko je pogledao u rodbinu ubijene supruge, a zatim spustio pogled.

Zadavio ju je golim rukama, na spavanju, pred njihovim petogdišnjim sinom. Monstruozni zločin dogodio se krajem marta u iznajmljenom stanu u  Gradišci.

Na izricanju presude Aleksandru Majkiću u sudnici je bilo prisutno desetak članova najuže porodice ubijene Mirjane Majkić. Njihov komentar u sudnici je bio da je presuda, prema njima premalena. međutim, poslije izlaska iz sudnice nisu bili raspoloženi za davanje bilo kakvih izjava i komentara.

majkic-presuda-1

Sudija banjalučkog Okružnog suda, Olga Pantić,  u obrazloženju presude rekla je da je optuženi Majkić na krajnje okrutan način iskoristio bespomoćnost žrtve,  njeno povjerenje i nespremnost za bilo kakvu odbranu ili poziv u pomoć. Optuženi Majkić, svoju bezosjećajnost pokazao je i time što ga ni riječi sina “Tata šta si to uradio?” i “Nas troje više nikada nećemo ići na more?” nisu osvjestile. Poslije ubistva supruge, pušio je i pio rakiju, a tek nekoliko sati kasnije dječaka je odveo kod djeda i bake u stan ispod njihovog. Zatim se predao policiji u Gradišci.

“Olakšavajuće okolnosti koje su cijenjene jeste njegovo priznanje izvršenje dijela i korektno držanje tokom postupka i njegova neosuđivanost”, rekla je advokat odbrane Aleksandra Metlić.

Presuda Aleksandru Majkiću, jedna je od najvećih, izrečenih u posljeratnom periodu u Okružnom sudu u Banjaluci. Najveća kazna koja je, od reforme pravosuđa, izrečena u banjalučkom sudu bila je 27 godina zatvora. Na nju je osuđen Osman Velagić iz Janje kod Bijeljine zbog otmice i ubistva Rasima Husića.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pred-sinom-zadavio-suprugu-30-godina-zatvora-za-monstruozni-zlocin-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])