Zatraženo 40 godina zatvora za ubicu supruge Marijane Majkić iz Gradiške

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 14:15h

Okružni javni tužilac Željka Fabić zatražila je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da Aleksandra Majkića (39), koji je priznao da je usmrtio suprugu Mirjanu (40), osudi na 40 godina zatvora.

Ona je u završnoj riječi istakla da s obzirom na sve okolnosti traži ovu oštru kaznu.

Branilac optuženog Aleksandra Metlić istakla je da sud treba da cijeni sve okolnosti pri odmjeravanju kazne. Kao olakšavajuće za optuženog je navela njegovo priznanje i korektno vladanje.

Prije iznošenja završnih riječi saslušan je vještak odbrane neuropsihijatar koji je zaključio da je optuženi u vrijeme izvršenja zločina bio uračunljiv.

Tužilaštvo tereti Majkića da je na svirep način suprugu Mirjanu ubio 29. marta oko četiri časa ujutro u njihovom stanu u Vidovdanskoj ulici u Gradišci.

Tada je Majkić ušao u sobu gdje je spavala Mirjana i pred njihovim petogodišnjim sinom golim rukama zadavio suprugu. Prije ubistva oni se nisu svađali. Detalji optužnice, kao i motiv ovog svirepog ubistva iz tužilaštva nisu saopšteni.

Majkić se nakon stravičnog zločina sam prijavio policiji, a tokom istrage je utvrđeno da je on, nakon što je zadavio Mirjanu, iz sobe otišao u kuhinju, gdje je pio rakiju. Navodno je tada za njim došao i mališan, koji je oca pitao zašto je to uradio, ali mu on nije odgovorio. Samo je ćutao. Majkić je u stanu bio do sedam časova ujutro, a nakon toga je otišao i prijavio se policiji.

Izricanje presude biće danas u 15 časova u Okružnom sudu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zatrazeno-40-godina-zatvora-za-ubicu-supruge-marijane-majkic-iz-gradiske/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot