Suđenje za filmsku pljačku: Specijalci pucali mecima koji probijaju metal

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 10:25h

Od pet pušaka korištenih prije godinu dana tokom pljačke “teške” 617.000 maraka na autoputu Banjaluka – Gradiška, iz tri su ispucani pancirno-zapaljivi meci, koji mogu da probiju i metal.

To je juče u banjalučkom Okružnom sudu u nastavku suđenja optuženima za ovo filmsko razbojništvo potvrdio Bruno Franjić iz Sarajeva, koji je zaposlen u Federalnoj upravi policije kao stalni sudski vještak balističar.

On je mišljenje iznio na osnovu naredbe Specijalnog tužilaštva koje je naložilo vještačenje, a ujedno je potvrdio da je tokom ovog razbojništva ispaljeno 17 metaka.

Podsjetimo, za ovo razbojništvo sudi se suspendovanim pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te Olegu Bandi, suvlasniku auto-kuće “Kvatro”.

U toj pljački učestvovali su još i specijalci Željko Inđić i Goran Janjuz, te Danijel Kuzmić, suspendovani radnik “Sector Securityja”, s tim što su oni pristali na saradnju i obavezali su se da će biti svjedoci saradnici.

“Pancirno-zapaljivo zrno odlikuje se velikom probojnošću, ali stvara i sekundarne povrede, jer na svom vrhu ima smjesu koja se zapali tokom udarca u prepreku”, zaključci su sudskog vještaka.

On je potvrdio da je ova vrsta municije pogodna za probijanje metalnih površina.

“Riječ je o vojnoj municiji koja se koristi za probijanje metalnih površina poput cisterni i slično. Zrna tih metaka na 100 metara udaljenosti probijaju čeličnu ploču debljine šest milimetara”, naveo je Franjić.

Na pitanje odbrane o tome da li je pakovanje dostavljenog materijala bilo propisno pakovano, vještak Franjić je potvrdio da je sve osim čaura bilo prema propisima dostavljeno. Međutim, nije znao reći ko mu je dostavio oružje, okvire i čaure.

Odbrana optuženih jednoglasno je juče odlučila da neće iznositi dokaze dok tužilac ne završi sa izvođenjem svojih, a nastavak suđenja zakazan je za 16. novembar.

Podsjetimo, razbojnici su prošle jeseni, na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana, presreli blindirano vozilo agencije “Sector Security”, te opljačakali novac i ranili radnika “Sectora” Đurađa Bajića.

Policija je odmah poslije ove pljačke pokrenula opsežnu potragu za pljačkašima, ali oni tada nisu uhašeni, već su pali tek početkom januara ove godine.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-za-filmsku-pljacku-specijalci-pucali-mecima-koji-probijaju-metal/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])