Rusi ne štede novac za voće i povrće iz RS

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 14:25h

Kamioni sezonskog voća i povrća već prvih dana od podizanja rampe krenuli su put Rusije, a domaći voćari i povrtari kažu da interesovanje ruskih kupaca nikad nije bilo veće.

Istog dana kada je objavljena vijest da je Rusija dala zeleno svjetlo za uvoz voća i povrća iz BiH, počele su da stižu ponude za otkup i to po veoma povoljnim cijenama.

Konsultant Udruženja “Razvojni centar – Argonet” Boris Tadić kaže da ruski kupci traže razne vrste voća i povrća, ali se uglavnom nudi jabuka.

“Rusi mnogo traže i krušku, koja je već gotovo prodata”, rekao je Tadić.

Dodao je da ruski kupci masovno traže i trešnju, kupus, krompir i drugo voće i povrće.

“Zbog povoljnih uslova koje Rusi nude kooperanti su otkazali snabdijevanje jedne domaće firme za preradu voća i povrća, usmjerivši se na inostrane kupce. Radi se o mnogo većim iznosima novca”, rekao je Tadić.

Ruska rampa, koja je za voće i povrće iz BiH bila spuštena više od dva mjeseca, uklonjena je u petak. Zabrana je uslijedila zbog sumnjivih pošiljki koje su stizale iz BiH, a ukinuta je poslije ispunjavanja uslova koje je zahtijevala ruska strana.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rusi-ne-stede-novac-za-voce-i-povrce-iz-rs/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot