RTRS snima film “Dušu nisu ubili”

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 15:49h

Radio-televizija Republike Srpske u Foči je počela sa snimanjem dokumentarnog filma “Dušu nisu ubili” o stradanju srpskog naroda u BiH u 20. vijeku.

Na Šćepan Polju, na mjestu gdje Tara i Piva stvaraju Drinu, održana je konferencija za novinare i snimljeni prvi kadrovi filma. Novinarima su se obratili Draga Mastilović, naučni saradnik projekta, Darko Đogo, dekan Bogoslovskog fakulteta u Foči, Radisav Mašić, načelnik opštine Foča i Mira Lolić Močević, autorka filma RTRS.

Istaknuto je kako će film biti poruka srpskog naroda da svima oprašta, ali da ne zaboravlja šta je urađeno njegovim precima, uz želju da se takvi zločini nikada i nikome ne ponove.

“Ideja je nastala nakon petogodišnjeg rada na istraživanju pripremi i realizaciji filmova koji su se bavili tematikom prvog i drugog svjetskog rata, otadžbinskog i susreta sa svjedocima iz tih različitih perioda”, kaže Mira Lolić Močević autorka dokumentarnog filma “Dušu nisu ubili“.

“Film neće moći obuhvatiti sva stratišta njih je nažalost previše, ali kada smo pravili ovaj projekat odlučili smo da predstavimo najznačajnija područja koja mogu da dočaraju šta se dešavalo Srbima u 20 vijeku u BiH”, ističe Draga Mastilović naučni konsultant dokumentarnog filma “Dušu nisu ubili“.

Dokumentarni film “Dušu nisu ubili” RTRS priprema pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi RS, a u koprodukcij produkcijske kuće The Friends i Udruženja Srpsko ruski Most.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rtrs-snima-film-dusu-nisu-ubili/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot