Pokušaj otmice djevojčice u Zenici: Pročitajte prvu ispovijest njenih roditelja

Objavljeno: 23. 10. 2016 u 16:03h

Bosanskohercegovačku javnost još uvijek potresa priča iz Zenice, kada je u petak prijavljena navodna otmica djevojčice koja je krenula u školu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona još uvijek traje istraga o svim navodima, a prvi put su o svemu odlučili govoriti i roditelji djevojčice koja je prijavila otmicu.

Otac Kemal i majka Nura D. govorili su za Dnevni avaz juče, u trenutku kad su se vratili s još jednog ispitivanja u policiji. Tvrde da razmišljaju prestati ići na policijska ispitivanja, jer, njihove su riječi, “policija nastoji nagovoriti njihovu kćerku da prizna kako je sve izmislila, kako je to samo bila njena mašta jer nije htjela ići u školu”.

Uplakani roditelji djevojčice tvrde i da je djevojčica prvog dana ispitivana bez prisustva psihologa te da je zbog toga preživjela prave traume – navodno se i onesvijestila.

Majka tvrdi da je djevojčica prvo njih nazvala, da je vrištala na telefon i histerično govorila da ju je “kombi oteo”.

“Kada je izašla iz autobusa u Tetovu, krenula je prema školi. Tu su je uhvatile dvije nepoznate osobe, pokušala je zvati pomoć, ali su joj začepili usta i rekli da više nikad neće vidjeti svoje bližnje”, tvrdi Nura i kaže da su djevojčicu ubacili u kombi.

Otmičari su navodno, potom, zaustavili kombi s namjerom da otmu još jednu djevojčicu i da je u tom trenutku njihova kćerka pobjegla iz kombija i sakrila se iza jednog zidića. Roditelji tvrde da njihovo dijete nikada nije reklo da je oteta još jedna djevojčica, nego da je vidjela da su krenuli prema njoj.

Djevojčica se, vjerovatno, više neće vratiti u Osnovnu školu Hasan Kikić u Tetovu, već će ići negdje drugdje.

Izvor: Radiosarajevo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pokusaj-otmice-djevojcice-u-zenici-procitajte-prvu-ispovijest-njenih-roditelja/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot