Fejsbuk suspendovao profile zbog fotografija Karadžića i Mladića

Objavljeno: 23. 10. 2016 u 09:53h

Društvena mreža “Fejsbuk”, koja je suspendovala profile i obrisala stranice korisnika zbog fotografija generala Ratka Mladića, bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i mileševske freske “Belog anđela”, obrazložila je da je to učinila jer fotografije “šire mržnju i netrpeljivost”.

Administrator Fejsbuk stranice “Srbin info” Dejan Zlatanović rekao je da je njihova stranica cenzurisana samo zato jer je podjelila tekst o suđenju Ratku Mladiću.

Zlatanović je objasnio da mu je prvo stigla privremena suspenzija naloga iza koga stoji njegovo ime kao administratora, a po isteku suspenzije primio je i opomenu za isključenje zbog objavljenog statusa sa fotografijom “Belog anđela” – čuvene freske iz Mileševe, prenose “Večernje novosti”.

“Objašnjenje, koje sam dobio, glasilo je da je u slučaju ‘Belog anđela’ reč o neprikladnom sadržaju”, naveo je Zlatanović.

Administratori, koji su se suočili sa istim problemom, sumnjaju da je riječ o agresivnoj kampanji bošnjačkih i hrvatskih udruženja koji su, vjerovatno, zatrpali administraciju “Fejsbuka” velikim brojem žalbi u kojim se navodi da su fotografije ratnih lidera Republike Srpske “govor mržnje”.

Na pokušaj “Novosti” da putem mejla kontaktiraju administratore u sjedištu “Fejsbuka”, stigao je odgovor da pitanje mogu postaviti samo javno na Fejsbuk profilu lista.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/fejsbuk-suspendovao-profile-zbog-fotografija-karadzica-i-mladica/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot