Dječaci vratili novčanik pun para i odbili nagradu

Objavljeno: 23. 10. 2016 u 09:25h

Igor Vujičić, Stefan Perović i Ela Popović, hercegnovski osnovci, našli su nedavno novčanik sa 450 evra i 100 dolara, a potom snalažljivo našli vlasnika Veselina Bilbiju i vratili mu i novac i dokumenta.

Stefan je pronašao novčanik i kaže ni u djeliću sekunde nije pomislio da ga zadrži.

“Imam telefon, bicikl, meni ne treba novac, želio sam samo da moji drugari i ja vratimo novac čovjeku kome pripada. Ela je uzela novčanik i odnijela ga kući da kaže mami šta se dešava” – ispričao nam je Stefan.

Igor je pogledao dokumenta, a onda se sjetio da u košarkaškoj ekipi imaju dječaka koji se takođe preziva Bilbija.

“Drugovi su mi rekli da nema šanse da je to neko njegov, zato što na dokumentima piše da je taj čovjek iz Bosne, a ja sam se sjetio da je jednom sa našom ekipom na Zlatibor putovao i taj dječak i da i on ima bosanski pasoš. Kontaktirao sam s njim preko “Fejsbuka”, a on mi je rekao da je njegov tata izgubio novčanik – potvrdio je sumu novca i ime, pa sam se dogovorio sa Elom da se nađu, i njegov tata je preuzeo novčanik i pare” – ispričao je Igor.

Veselin Bilbija kaže – kada izgubite posljednji cent očekivano je da ste očajni, ali pomirio sam se sa tim da sam izgubio novac, i da treba ići dalje.

“Onda me je sin pozvao i rekao mi da su njegovi drugari našli novčanik. Zahvalan sam djeci što su mi vratila novac, posebno roditelju koji skoro godinu nije primio platu, a podržao je djecu da vrate sav novac i dokumenta. Koliko god da im se zahvalim bilo bi malo” – priča Bilbija, i ističe da vjeruje da bi i njegova djeca postupila isto.

“Htio sam da častim te mališane, ali oni nisu htjeli ništa pa sam im kupio čokoladu. Zahvalio bih se i roditeljima koji su djecu ovako vaspitali” – priča Bilbija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djecaci-vratili-novcanik-pun-para-i-odbili-nagradu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])