Sarajevo “glasalo” za Hilari Klinton (Foto)

Objavljeno: 22. 10. 2016 u 15:55h

Ispred sarajevske Katedrale u subotu popodne održan je skup podrške za Hilari Klinton, a u sklopu njene kampanje za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država.

Organizatori kampanje “Sarajevo glasa za Hilari Klinton” poručili su da “svi zajedno svojim simboličnim potpisom šaljemo poruku ljubavi i poruku prijateljstva u svijet”.

sarajevo-hilari-2

Od početka skupljanja potpisa pored štanda “Sarajevo glasa za Hilari Klinton” zaustavilo se stotinjak građana glavnog grada Bosne i Hercegovine. Reporter portala Klix.ba saopštava da su štandom posebno oduševljeni turisti, te da su svoj potpis dali i građani čija djeca žive i rade u Sjedinjenim Američkim državama.

Nakon potpisa podrške za kandidatkinju za predsjednicu SAD-a iz reda Demokratske partije, građani su na poklon dobili po jednu majicu sa likom nekadašnje Prve dame i državne sekretarke Sjedinjenih Američkih Država.

sarajevo-hilari-3

“Sjetimo se kada je ne tako daleke 1996. godine Hilari zajedno sa svojom kćerkom Čelsi i još nekoliko javnih osoba organizovala posjetu dobre volje BiH. Hilari je u BiH dolazila kao senatorka, kao državna sekretarka SAD-a, kao građanka i kao prva dama SAD-a, a upravo je naša zemlja bila prva stanica njenim zvaničnim posjetama Balkanu”, navode između ostalog organizatori skupa.

sarajevo-hilari-4

Sličan skup, ali ovoga puta u istočnom Sarajevu, biće organizovan za republikanskog kandidata Donalda Trumpa. Podrška je najavljena za nedjelju u 18 sati na prostoru parka Gavrilo Princip.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sarajevo-glasalo-za-hilari-klinton-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])