Predsjednički izbori: Glasanje već počelo, evo i prvih rezultata!

Objavljeno: 22. 10. 2016 u 13:46h

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD u prednosti je nad republikanskim protivnikom Donaldom Trampom u Sjevernoj Karolini i Floridi, a ima izgleda da prednost ostvari i u Arizoni i Koloradu, dok Tramp prednjači u Ohaju, Ajovi i Džordžiji, pokazuju rezultati ranog glasanja, prenosi danas AP.

Iako Tramp bilježi poene u važnim državama, oni mu neće biti dovoljni da bi osvojio predsjednički mandat ako izgubi u državama kao što su Florida i Sjeverna Karolina, ocjenjuje američka agencija, dodajući da, ako Klinton pobijedi bilo u Floridi bilo u Sjevernoj Karolini, vjerovatno će ona biti novi predsjednik SAD.

“Trampov predizborni tim bi trebalo da bude zabrinut”, kaže Skot Trenter, suosnivač firme “Optimus” za analizu podataka o republikancima.

Analiza njegove firme nagovještava dobar konačni rezultat za tim Hilari Klinton kad je riječ o ranom glasanju, odnosno glasanju prije izbornog dana, koje je u SAD u toku u 34 od 37 država u kojima se takva vrsta glasanja organizuje, navodi američka agencija.

Više od 4,4 miliona američkih birača je već glasalo, putem mejla ili izlaskom na birališta, a ta brojka je veća u odnosu na isti period uoči predsjedničkih izbora 2012. godine.

Ukupno, očekuje se da će više od 45 miliona ljudi glasati u SAD prije izbornog dana, sa 40 odsto ukupnih glasova.

Obe stranke ohrabruju svoje pristalice da izađu na rano glasanje, čiji će ishod zvanično biti poznat tek kada počne prebrojavanje nakon što se birališta zatvore 8. novembra.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/predsjednicki-izbori-glasanje-vec-pocelo-evo-i-prvih-rezultata/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])