Pokušaj otmice djevojčice u Zenici misterija i za policiju

Objavljeno: 22. 10. 2016 u 10:15h

Policija istražuje prijavu učenice Osnovne škole “Hasan Kikić” u Zenici da su u petak ujutro u blizini te obrazovne ustanove dvije osobe u crnom kombiju otele jednu djevojčicu a da je ona uspjela pobjeći.

Kako saznajemo, jedanaestogodišnjakinja koja je slučaj prijavila ispitana je u policiji nakon čega je puštena kući.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u petak su rekli da policija ispituje navode prijave. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nisu mogli da iznesu bilo kakav detalj eventualne otmice u zeničkom naselju Tetovo, tako da je sve ostalo pod velom tajne.

“U toku je prikupljanje činjenica i dokumentovanje predmeta.  Trenutno ne možemo potvrditi tačnost prijave” – kazali su u MUP-u ZDK.

Direktor škole Hasna Alihodžić izjavila je da nijedno dijete iz ove obrazovne ustanove nije oteto.

“Provjerili smo učenike na nastavi, a ko je bio odsutan zvali smo roditelje da provjerimo. Po našim informacijama sva su djeca tu. Policija radi istragu. Zvanično nema prijave nestanka ni djeteta ni odrasle osobe” – kazala je Alihodžić.

Informacija da je u Tetovu ispred škole oteta djevojčica uznemirila je građane Zenice ali i regiona.

Ispred škole okupio se veći broj roditelja i građana koji je u strahu iščekivao vijesti iz policije i škole o tome šta se dogodilo.

“Ne znam šta da vam kažem, sav sam se naježio. Plašim se za bezbjednost naše djece. Ako se utvrdi da je ovo istina cijela država treba da se uključi u rješavanje ovog problema” – kazao je jedan od građana Zenice koji je želio da ostane anoniman.

U posljednjih nekoliko dana slični slučajevi potresali su i građane Sarajeva. U četvrtak je tamošnjoj policiji prijavljeno da je ispred Osnovne škole “Saburina” u Strom gradu nepoznate osobe pokušale da u vozilo uvedu djevojčicu. Policija je odmah počela istragu ali još uvijek nema zvaničnih informacija o ovom slučaju. Osim ovog slučaja 10. i 12. oktobra prijavljena su još dva pokušaja otmice djece ispred Osnovne škole “Pofalići” u ulici Bardakčije. U prvom slučaju prijavljeno je da je nepoznati kombi stao ispred Osnovne škole “Pofalići” iz koga je nepoznat muškarac pokušao da dječaka nagovori da uđe u vozilo, ali nije uspio. U ulici Bardakčije takođe su ljudi iz kombi vozila pokušali da jednu djevojčicu nagovore da ide s njima, ali je ona pobjegla. Policija je famozni bijeli “folksvagen kombi” pronašla 13. oktobra i privela neke osobe, ali nisu saopštavani detalji.

Nepoznat identitet

Identitet navodno otete djevojčice u Zenici u petak nije bio poznat. Špekulisalo se i da li je navodno oteto dijete koje je  odvezeno u crnom kombiju uopšte učenica OŠ “Hasan Kikić” ili neke druge škole. Više informacija o ovom slučaju biće poznato narednih dana.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pokusaj-otmice-djevojcice-u-zenici-misterija-i-za-policiju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot